Prog rockopera Ayreon Universe naar 013

Facebookrssmail

Op 15 en 16 september 2017 komt prog-grootheid Ayreon naar 013 Tilburg voor twee exclusieve en unieke live-shows genaamd Ayreon Universe. Het meesterbrein achter Ayreon, Arjen Lucassen, heeft hiervoor de beste nummers uit de Ayreon-en Star One-catalogus geselecteerd. Het is voor het eerst dat Ayreon live op de podiumplanken staat. De shows worden opgevoerd door de allerbeste originele Ayreon-vocalisten en instrumentalisten zoals Floor Jansen en Marco Hietala van Nightwish; Russell Allen (Symphony X), Damian Wilson (Treshold), Hansi Kürsch (Blind Guardian), Tommy Karevik (Kamelot), Jonas Renkse (Katatonia), Anneke van Giersbergen (The Gentle Storm); op het podium aangevuld met andere originele Ayreon-vocalisten en een speciale gastrol voor mastermind Arjen Lucassen zèlf.

image002

 

Met een nieuw Ayreon-album in de planning en de eerste twee liveshows ooit in het vooruitzicht, wordt 2017 een spannend jaar voor Arjen Lucassen. In tegenstelling tot het eerdere project The Theater Equation uit 2015, is Ayreon Universe geheel door Lucassen zèlf georganiseerd en gearrangeerd, bijgestaan door de gevierde producer Joost van den Broek. “Na de vier uitverkochte Ayreon theatershows in 2015 besloten Joost en ik om een grote en betere Ayreon performance neer te zetten”, vertelt Arjen. “Een volledige ‘Ayreon- best of-show’ met alles erop en eraan. Het wordt een hele onderneming waaraan een groot team afgelopen jaar al heeft gewerkt. Ayreonfans -zogeheten Ayreonauts- hebben altijd torenhoge verwachtingen en wij gaan ervoor zorgen dat we daar volledig aan voldoen door ze een unieke beleving te geven die ze nooit meer zullen vergeten.”

“Ayreon Universe zal een van de meest unieke live evenementen in het symfonische en progressieve rock-metalgenre ooit worden,” vult muzikaal leider Joost van den Broek aan. “Wij combineren een grote selectie van de beste vocalisten met instrumentalisten die nog nooit samen op een podium hebben gestaan en die hun uiterste best doen om de fans een ‘once-in-a-lifetime show’ te bieden.”

16 Originele Ayreon zangers

Er zullen maar liefst 16 originele Ayreon zangers te zien zijn in het universum van Ayreon: Floor Jansen (Nightwish), Russell Allen (Symphony X), Damian Wilson (Threshold), Hansi Kursch (Blind Guardian), Tommy Karevik (Kamelot), Marco Hietala (Nightwish ), Jonas Renkse (Katatonia), Mike Mills (Toehider), Anneke van Giersbergen (The Gentle Storm), Marcela Bovio (Stream of Passion), Irene Jansen, Robert Soeterboek (Star One), Edward Reekers (Kayak), Jan van Feggelen, Magali Luyten (Nightmare) en Lisette Marije (Scarlet Stories).

Arjen koos daarnaast zelf zijn muzikanten uit waaronder Ed Warby (drums), Johan van Stratum (bas), Marcel Coenen (gitaar), Ferry Duijsens (gitaar), Joost van den Broek (keyboards), Ben Mathot (viool), Jeroen Goossens (fluit, houtblazers) en Maaike Peterse (cello).

Ayreon Universe

Tijdens de twee Ayreon Universe shows zullen songs van alle Ayreon-albums worden gespeeld, inclusief nummers van het aankomende album dat in het voorjaar van 2017 via Mascot Label Group wordt uitgebracht, alsmede de grootste Star One-favorieten van de fans. Met Floor Jansen, Russell Allen, Damian Wilson, Hansi Kürsch, Tommy Karevik, Marco Hietala, Jonas Renkse, Anneke van Giersbergen en meer bekenden uit de Ayreonfamilie, plus een very special guest appearance van Arjen Lucassen.*

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ