Drive like Maria komt met derde album

Facebookrssmail

Drive Like MariaDrive like Maria brengt op 27 januari in samenwerking met Caroline Benelux hun derde studioalbum ‘Creator Preserver Destroyer’ uit. Met het verschijnen van deze langspeler, die wederom garant staat voor ijzersterk gitaargeweld en eigenzinnige songs, is de drieluik compleet. Want in aanloop naar het volledige album zijn ‘Creator’ en ‘Preserver’ eerder dit jaar reeds als EP uitgekomen.

De kern van ‘Creator Preserver Destroyer’ is het cyclische proces van creëren, bouwen en weer afbreken. Dit resulteerde in een donkere maar intrinsieke verzameling nummers die dichter dan ooit bij de band staat, en hun muzikaliteit en vakmanschap als nooit te voren bundelt.

Gitarist Nitzan Hoffmann vertelt over de totstandkoming van hun ‘derde’ het volgende: “Het was de eerste keer dat we met z’n drieën het schrijfproces in gingen. Het was voor ons een nog niet verkende manier van interactie, maar het leidde uiteindelijk tot een veel duidelijkere, eigen sound.”

Bjorn Awouters, frontman en gitarist van de band, voegt eraan toe: “Deze plaat laat de ontwikkeling zien die we als band doormaakte tijdens het schrijven van de nummers. Dat komt vooral terug in een nummer als ‘Nighthawk’ over loslaten en opnieuw beginnen: I dare you to press rewind.”

Voor de opnames van ‘Creator Preserver Destroyer’ trok Drive like Maria zich terug in hun eigen studio in Italië, waar ze zich sinds 2011 hebben gevestigd. Deze ondergrondse studio bleek ook voor dit album, net als voor hun gelijknamige tweede plaat uit 2012, de favoriete hide out te zijn om zonder deadline zich te richten op nieuw materiaal en dit uit te werken in de uiteindelijke vorm.

Drummer Bram van den Berg zegt daarover: “Het maken van een plaat is een proces waar je de tijd voor moet nemen. Ik hou van die rust, van het gevoel dat er iets moois ontstaat.”

De rockformatie is bijgestaan door verschillende bevriende artiesten die hun specifieke sound hebben toegevoegd aan dit album. Zo nam Jop van Summeren (De Staat) voor enkele nummers de bas voor zijn rekening en zong Lara Chedraoui (Intergalactic Lovers) backing vocals en lead op het sfeervolle ‘Will we ever’. Remko Kühne (Milow, Alain Clark) is op toetsen te horen op ‘When the lights go down’ en het opzwepende ‘Tiny Terror’.

Ook is de hulp ingeschakeld van bevriende producer Thomas Harsem (Intergalactic Lovers, Still Parade, Jonathan Johansson). En met John Agnello (Kurt Ville, Dinosaur Jr., Sonic Youth, The Kills) is de laatste hand aan de mix gelegd. Hij zegt over de samenwerking: “Drive like Maria are relentless. Like a sonic force of nature. Soaring guitar that tear you apart and vocals that pierce your armor. The throbbing of the rhythm section can be measured on the richter scale. They are a force to be reckoned with. And enjoyed.”

Aankomend voorjaar zal Drive like Maria een uitgebreide clubtour doen. De kaartverkoop is intussen gestart. Het tourschema ziet er als volgt uit:

23 februari: Den Haag, Paard van Troje
24 februari: Nijmegen, Doornroosje
25 februari: Groningen, Vera
02 maart: Amsterdam, Paradiso-Noord
03 maart: Deventer, Burgerweeshuis
04 maart: Eindhoven, Effenaar
09 maart: Utrecht, TivoliVredenburg – De Helling
11 maart: Rotterdam, Rotown

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ