Experienced?!? komt orde verstoren met nieuw album

Facebookrssmail

Experienced?!?Met ‘The Devil in Me’ brengt Experienced?!? meer uit dan een ouderwets stevig rock album. De release is een muzikaal statement. De band maak korte metten met de gevestigde orde van brave en uitgedachte rockacts. Voorman Wim d’Hondt: “iedere generatie heeft recht op adrenaline verhogende bad ass rockmuziek. Nadat de Sex Pistols in de seventies opkwamen, Guns n’ Roses in de jaren tachtig van zich lieten horen en Rammstein de jaren negentig de boel wakker schudde is het al een tijd lang akelig stil. Wij voelen ons geroepen nu de orde te komen verstoren.”

Gierende gitaren
Aan de sound van Experienced?!? zal het niet liggen.  De gierende gitaren en boze bass riffs op ‘The Devil in Me’ doen denken aan legendarische bands als Mötorhead en AC/DC. Naast stevige thrash metal en punk invloeden treffen we strijkers aan in een ballad die opbouwt van verdriet naar woede. Zoals Ray Cokes over de band zei: “If you have testosteron, you must love this.”  Maar Experienced?!? ragt er niet zomaar wat op los. Er werd een jaar aan ‘The Devil in Me’ gewerkt. Het album staat technisch als een huis en zit muzikaal strak in elkaar. We horen een veelheid aan muzikale invloeden die de nummers gevarieerd maken en het album interessant houdt.

Sex, drugs, Rock n’ Roll
In ‘The Devil in Me’ neemt Experienced?!? je mee naar duistere oorden van seks, drugs, verraad en drank. De highs en lows van een leven aan de zelfkant passeren de revue. Hoewel Experiended?!? op dat gebied de vraagtekens achter hun bandnaam geheel overbodig maakt, leidt de ervaring geenszins tot een stichtelijke boodschap. “‘The Devil in Me’ is niet het verhaal van het licht aan het einde van de tunnel. Het gaat erover hoe je in die tunnel op je bek gaat en weer opstaat”’ aldus D’Hondt. “We schrijven niemand iets voor. Maar we laten ons ook zelf niet vertellen  wat we zelf moeten doen. We zeggen wat we denken, maken wat we willen en conformeren ons niet aan de regels. We zijn liever eerlijk dan aangepast.”

De duivel ontmoeten
Dat zowel de muziek alsook de bandleden stof doen opwaaien bleek toen ze de orde verstoorden in Belgium’s got talent (zanger op jurydesk), en op de Maleisische televisie (gitarist met ontbloot achterwerk). Dat laatste werd niet gewaardeerd door de Maleisische autoriteiten, maar des te meer door het publiek. Experienced?!? speelt geen rockmuziek, maar leeft het. En dat merk je als je de band live ziet optreden. Daar maak je kennis met de ‘Devil’ uit de titelsong van het nieuwe album.  “We spelen op het scherpst van de snede en de rand van de afgrond. Dat zorgt voor een spanning die voor onszelf en het publiek voelbaar is. De topless porno actrice, fles Jack Daniels en tomeloze energie die we meebrengen voor ons publiek maken veel los bij vriend en vijand.”

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ