Happy birthday Ozzy

Facebookrssmail

John Michael “Ozzy” Osbourne werd geboren in Birmingham op 3 december 1948 en is een Engelse singer-songwriter wiens carrière meer dan 40 jaar overspant. Sinds december 2010 is de verkoop van zijn albums gestegen naar een totaal aantal van meer dan 100 miljoen albums wereldwijd. Ozzy verkreeg bekendheid als leadzanger van de heavy metal band Black Sabbath. In zijn latere solocarrière behaalde Osbourne een multi-platinastatus in aanvulling op diegene die hij had verdiend met Black Sabbath.

Osbourne besloot mede door Sharon Arden (zij is de dochter van Don Arden en zal later ook de vrouw en steun en toeverlaat van Ozzy worden) zijn eigen band op te richten genaamd The Blizzard of Ozz. Bij de band haalde hij gitarist Randy Rhoads, bassist Bob Daisley, drummer Lee Kerslake. In 1980 bracht de band zijn eerste album uit. Ozzy bewees het ook zonder de legendarische band Black Sabbath te kunnen en scoorde hits met o.a. ‘Crazy Train’ en ‘Mr. Crowley’.

Op 16 augustus 2011 werd aangekondigd dat er een reünie zou komen in de originele bezetting. Dit gerucht werd snel ontkend door Tony Iommi, die zei dat er niet direct een reünie aan zat te komen, maar dat niets onmogelijk is. Op 11 november van dat jaar kondigde Ozzy Osbourne aan dat er wel degelijk een reünie komt met de originele bezetting. In juni kwamen ze als één van de drie headliners naar Download Festival. Inmiddels is de “The End Tour” bijna afgerond en komt er een einde aan de carrière van Ozzy, al weet je dit nooit zeker bij “The Master Of Doom”

RockMuZine feliciteert Ozzy met zijn 68ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ