Dream Theater naar AFAS Live

Facebookrssmail
Dream Theater
Foto (c) Armelle van Helden, www.armellevanhelden.nl

De Amerikaanse progressieve-metalband Dream Theater komt op dinsdag 25 april naar AFAS Live in Amsterdam. Het optreden is onderdeel van de ‘Images, Words & Beyond 25th Anniversary Tour’ die in het teken staat van het vijfentwintigjarig bestaan van het album ‘Images and Words’.

Met hun tweede album Images and Words maakte Dream Theater in 1992 rigoureus een einde aan het stoffige imago dat symfonische rock tot dan toe had. De plaat was spannend, weerbarstig en bij vlagen snoeihard. Het was tevens de definitieve doorbraak voor de band. Met het nummer ‘Pull Me Under’ van dit album scoorde de band ook hun enige top 10 hit. Volgend jaar bestaat het album 25 jaar en om dat te vieren gaat de band opnieuw op tour. Ze doen dit met een integrale uitvoering van ‘Images and Words’, maar brengen ook andere nummers uit hun imposante oeuvre ten gehore.

Dream Theater heeft dertien studioalbums en meerdere live-albums op hun naam staan. In totaal zijn er ruim tien miljoen Dream Theater albums en DVD’s over de toonbank gegaan. De bijzondere mix van progressieve metal uit de jaren ’70, heavy metal uit de 80’s en melodieuze progrock maakt Dream Theater uniek en ongeëvenaard. De manier waarop de Amerikanen hun instrumenten beheersen is zeer indrukwekkend. De band staat dan ook bekend om hun legendarische live-reputatie.

De kaartverkoop voor dit concert start aanstaande vrijdag 16 december om 11.00 uur.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ