Sallow – I: The Great Work

Facebookrssmail

Cover 4.inddSallow is een black metal band uit Albany, New York opgericht in 2013. Na twee demo’s te hebben uitgebracht in 2015 verschijnt de debuutplaat op 16 december via Sick Man Getting Sick Records. Het debuut genaamd ‘I: The Great Work’ is onderdeel van een trilogie en zodoende verwachten we in de toekomst meer van drietal: Pugna (drums), Kotgott, The Cynic (zang en gitaar) en Edimmu (bas en gitaar).

Het debuut kent vier nummers en heeft een totale speelt tijd van 32 minuten, 32 minuten brute black metal en 4 sterke composities. Het album opent met het nummer ‘Naked In Moonlit Bliss, Drunk On Fire’ en na een rustige, dreigende opening zet drummer Pugna de boel in vlammen. Een sterke blastbeat en asgrauwe vocalen nemen je mee naar een reis in de onderwereld. Verschillende breaks en tempowisselingen en knap gitaarwerk zorgen voor een mooie afwisseling.

Meest opvallende nummer is ‘Nocturnal Reprieve’, een nummer met sterk gitaarwerk en een melodie die blijft hangen. Een subliem tussenstuk met melodie brengt rust voordat het nummer weer losbarst in de duisternis. Onvoorspelbare wendingen, de constante tempowisselingen zorgen ervoor dat dit nummer blijft boeien. Het sluitstuk, ‘Der Winter Kalt’, is het langste nummer op het album met ruim 10 minuten op de klok en is een meeslepend stuk muziek.

Een uitermate vermakelijk debuut van het Amerikaanse Sallow.

(8/10, Sick Man Getting Sick Records)

Tracklist:
1. Naked In Moonlit Bliss, Drunk On Fire
2. Awaiting Black Flames
3. Nocturnal Reprieve
4. Der Winter Kalt

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ