Status Quo zanger / gitarist Rick Parfitt overleden

Facebookrssmail

Zojuist werd bekend dat Status Quo zanger / gitarist Rick Parfitt is overleden. Rick was afgelopen donderdag opgenomen in een ziekenhuis in het Spaanse Marbella in verband met opgetreden complicaties aan een schouderblessure, na een val. Een infectie werd de 68 jarige Rick uiteindelijk fataal. Hij overleed vandaag rond lunchtijd.

Rick Parfitt ontmoette Francis Rossi in 1965 in Butlin’s Minehead, toen hij speelde als Ricky Harrison in een trio genaamd The Highlights. Rossi speelde met the Spectres (voorloper van Status Quo) en Rick Parfitt was zo onder de indruk, dat hij zich in 1967 bij Rossi, Alan Lancaster, Roy Lines en John Coghlan voegde om zo Status Quo te vormen.

Rick Parfitt bleef bij Status Quo, net als Rossi, maar andere bandleden gingen weg. Hij schreef verschillende hits, soms met Andrew Bown, en/of Bob Young, zoals ‘Whatever you want’, ‘Again and again’ en ‘Rain’. Hij heeft ook een soloalbum opgenomen in 1985, ‘Recorded Delivery’, maar dat is nooit verschenen.

RockMuZine wil bij deze vrienden en familie van Rick sterke wensen.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ