In Continuum – Acceleration Theory Part 2: Annhilation

Facebookrssmail

Prog band Sound of Contact hield op te bestaan. Daarom richtte multi-instrumentalist Dave Kerzner In Continuum op.Vorig jaar kwam ‘Acceleration Theory Part 1’ uit. Dit sciencefiction album speelt zich af in het jaar 2074. AlienA (gezongen door Leticia Wolf) en de aardse Kai (vertolkt door Gabriel Agudo) werden verliefd op elkaar. Onze recensie voor dit album kun je hier lezen:

Nu is het vervolg ‘Annhilation’ uit. WO III  is begonnen, Kai en alle anderen moeten zich verweren. Met alles wat Kai heeft geleerd van AlienA, laat hij zien dat de mens veel meer kan dan hij dacht. Kan Kai de Raad te overtuigen om de Aardse mensen nog een kans te geven?

‘Impending Annihilation’ is een gave instrumentale openingstrack die langzaam weg sterft. Dit loopt mooi over naar ‘You Don’t Know How It Feels’. De stemmen van de drie mannen kleuren goed bij elkaar. Dat geldt ook voor de stem van Leticia Wolf, zij is ook nu en dan te horen. Door de toegankelijke structuur, zing je het refrein al snel mee. Natuurlijk is het toetsenwerk zeer goed, Dave’s bijnaam is niet voor niets ‘Squids’, inktvis. Want Dave is zó handig op de toetsen en de voetpedalen dat het lijkt of hij meer dan één paar handen en voeten heeft.

De stem van AlienA is in harmonie met de mysterieuze muziek van ‘In Her Cocoon’. Deze korte track is iets te vroeg afgekapt.

 Er wordt op een bijzondere manier gezongen in ‘Vampires of the Soul’. Soms zijn er zinnen, soms maar één woord, zang en muziek vormen constant een eenheid. Het valt niet mee om het verhaal voor je te zien gebeuren. Dat komt deels omdat zang en muziek niet zo veel verschillende emoties bevatten. Toch kun je ook zonder dat je in het verhaal zit, prima genieten van de tracks, die soms wat dromerig van opzet zijn.

Maar er zijn ook stukjes met meer power, zoals in ‘Made of Stars’. De groezelige klank past op zich wel in de verhaallijn.

Door het rustige tempo in ‘Know That You Are’ verslapt mijn aandacht een beetje. Een twist in het midden trekt mijn aandacht, en dat houdt ‘In Continuum’ vast. ‘The War Room’ is een korte track die goed in het concept past.

De start van ‘All That Is’ is bijzonder. Jon Davison heeft een eigen stemkleur, Yes fans zullen die meteen herkennen. Dit is een track die je gerust een paar keer achter elkaar kunt luisteren. De ene keer hoor je misschien de zang van Jon wat meer, een andere keer trekken de strijkers, of juist de toetsen meer de aandacht. Dit is een aparte, maar gave track.

De SF-elementen komen duidelijk naar voren in ‘Annihilation’. De muziek heeft in het begin een filmisch karakter. Het tweede deel heet ‘The Battle Rages On’. De onrust die hierbij hoort, komen naar voren in zang en muziek. In deze epic (die uit vier delen bestaat) zijn de twists and turns het duidelijkst. Het concept en dus ook de verhaallijn komen hier meer tot leven. Meer informatie over het verhaal kun je vinden in het mooi uitgevoerde tekstboekje, daarom vertel ik er verder niks over. ‘Interstellar Reunion’ is een prima afsluitende track.

De details waren beter tot zijn recht gekomen als het geluid meer helder was geweest.

Toch past de manier waarop het geluid is toegepast wel bij het SF-concept. Je hoeft geen SF-fan te zijn om te kunnen genieten van dit tweede album van ‘In Continuum’. (79/100) (Eigen productie)

Tracklist

1.Impending Annihilation 02:52       
2. You Don’t Know How It Feels (feat. Michael Sadler, SAGA)  06:05    
3. The Path 04:02    
4. In Her Cocoon 01:32        
5. AlienA Pt2 02:22 
6. Vampires of the Soul 04:25        
7. Made of Stars (feat. Jon Davison) 02:58
8.Know That You Are 08:31 
9.The War Room 01:50        
10. All That Is (feat. Jon Davison) 03:35  
11. Annihilation 20:48
12. Interstellar Reunion 04:36

In Continuum:

Gabriel Agudo – Lead zang
Dave Kerzner – Lead zang, Keyboards
Leticia Wolf – Lead zang
Jon Davison – Lead zang
Michael Sadler – Lead zang  
Matt Dorsey – Bas, Gitaar
Randy McStine – Gitaar
John Wesley – Gitaar
Fernando Perdomo – Gitaar, Bas, Drums
Nick D’Virgilio – Drums
Marco Minnemann – Drums
Ruti Celli – Cello
Kaitlin Wolfberg – Viool
Joe Deninzon – Viool 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ