Goatmoon – Stella Polaris

Facebookrssmail

Goatmoon is een black metal band uit Finland, opgericht in 2002. De debuutplaat, ‘Death Before Dishonour’, verscheen in 2004 en de muziek te horen op die plaat is rauwe, ongepolijste black metal. De band heeft gaande weg een andere weg ingeslagen en heeft een ander ingrediënt, folk, toegevoegd aan de black metal. Jaakko Lähde, ook wel BlackGoat Gravedesecrator genoemd, is de drijvende kracht Goatmoon en schrijft de muziek, doet de vocalen en bespeelt alle instrumenten, bijgestaan door sessie en/of live muzikanten. ‘Stella Polaris’ is de vijfde Full-length en verschijnt op 24 februari via Werewolf Records.

Een instrumentaal en melodieus intro vormt de opmaat naar de titelsong ‘Stella Polaris’, snelle drums sterke rauwe, smerige vocalen met melodieus gitaarwerk maken dit nummer tot een typisch black metal nummer. Halverwege gaat het tempo er wat uit zonder dat het nummer aan kracht verliest, de spetterend gitaar solo aan het einde is welkom. Bij ‘Kansojen Hävittäjä’ zijn de eerste folk invloeden hoorbaar, een typische melodieuze folk riff in combinatie met de up-tempo black metal passages geeft een bijzonder effect aan het nummer.

Van rauwe black metal naar melodieuze heavy metal is voor Goatmoon een niet te grote stap, het instrumentale nummer ‘Sonderkommando Nord’ is gebaseerd op melodieuze folk waar je van moet houden, een meerwaarde op deze plaat heeft het niet. De nummers ‘Warrior’, ‘Conqueror’ en afsluiter ‘Overlord’ neigen weer meer naar de black metal, weliswaar doorspekt met folk invloeden maar hebben weer een rauwer karakter vooral door de brute, smerige vocalen en het stevige drumwerk.

Goatmoon heeft met ‘Stella Polaris’, zoals ook het artwork doet vermoeden, een kleurijk black metal album gebracht. De folk invloeden geven een wat minder duister karakter aan de nummers wat niet onaardig klinkt.

(75/100, Werewolf Records)

Tracklist:
1. Intro 00:51
2. Stella Polaris 04:25
3. Kansojen hävittäjä 06:03
4. Wolf Night 01:34
5. Sonderkommando Nord 04:56
6. Warrior 04:21
7. Conqueror 04:19
8. Overlord 04:35

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ