Minor Giant heeft eindelijk een nieuwe zanger!!

Facebookrssmail

Minor Giant is een Nederlandse prog rockband. In 2011 opgericht door toetsenist Rindert Lammers en drummer Roy Post.
 Ze laten zich inspireren door bijvoorbeeld: Neal Morse, Spock’s Beard, en Camel. Hun eerste optreden was in 2012. Ze waren openingsact op Progmotion Festival. Dit optreden was een groot succes en vrij snel volgden meer optredens

In het voorjaar van 2014 kwam hun debuut album ‘On the road’ uit. Ongeveer een half jaar later scheidden de wegen van leadzanger Jordi Repkes en Minor Giant. Nu, ruim twee jaar later, is Erik Siegel de nieuwe lead zanger. Het was gitarist/zanger Sebas Honing die met Erik ‘op de proppen’ kwam. Sebas en Erik kennen elkaar van All Mc Cartney, een Paul Mc Cartney tributeband waar in ze beide spelen.

clip_image001

Erik komt op een mooi moment. Want volgend jaar komt Minor Giant met een nieuw album: ‘what was lost’. Het album zal een mix van (neo-)prog en melancholische post-progressive rock bevatten. De muziek is al opgenomen, de zang wordt binnenkort opgenomen.

Het eerste optreden in deze nieuwe bezetting zal plaats vinden 16 juni 2017 (Het Parktheater in Alphen a/d Rijn). Behalve de eerder genoemde bandleden zullen Jos Heijmans (toetsen/zang) en Rik van Dommelen (bas/zang) ook van de partij zijn. Voor Minor Giant en hun fans lijkt 2017 een goed jaar te gaan worden

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ