Video premiere Dauthuz: Dying Breed ft. Izegrim’s Marloes Voskuil

Facebookrssmail

De Noord Hollandse death metal band Dauthuz komt binnenkort met het debuutalbum. Nadat in 2016 de gelijknamige EP ‘Dauthuz‘ verscheen is het binnenkort dus tijd voor de eerste full-length. Stonden op de EP nog nummers van een hoog bruut death metal gehalte, inmiddels lijkt de band haar draai gevonden te hebben en is het nieuwe werk te plaatsen in het old school death metal kamp. Met een nieuwe zanger in Manoloxx, die de microfoon heeft overgenomen Robbe Kok, die een meer old school geluid produceert en de pig squeal vocalen achterwege laat heeft de band een een stap gemaakt. Dauthuz heeft verder een Fulltime drummer gevonden in voormalig Funeral Whore drumbeest Nick de Vet en ook de jonge getalenteerde drummer is een aanwinst in de vernieuwde line-up. Dauthuz bestaat verder uit de gitaristen Hans Bijland en Dennis Jak, bassist Tim Roeper maakt het vijftal compleet.

In aanloop naar de release van de debuutplaat heeft de band een eerste video opgenomen. De video voor het nummer ‘Dying Breed’ is opgenomen op 4 november afgelopen jaar in Podium De Flux te Zaandam. De gast vocalen in dit nummer worden gedaan door niemand minder dan Izegrim’s brulboei Marloes Voskuil. ‘Dying Breed’ is een lekker old school death metal nummer met simpele pakkende gitaarriffs en solide drumwerk. Hoofdrol in dit nummer is echter voor Marloes die haar smerige death metal vocalen “in your face” spuugt, de samenzang met Manoloxx is sterk. ‘Dying Breed’ doet verlangen naar meer, het is nog even wachten op de volledige CD maar het begin is in ieder geval top top!

Video by  Tim Guiking

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ