Sticky Boys – Calling The Devil

Facebookrssmail

Sticky Boys is een trio uit Parijs dat ons op dit derde album trakteert op een flinke portie heavy rock ’n roll die er, naar Franse normen, best mag zijn. De heren blinken niet bepaald uit in originaliteit maar weten toch geregeld boven de grijze middelmaat uit te stijgen en als ze met hetzelfde enthousiasme op het podium staan zoals de songs op dit album klinken, mag je zeker zijn van een dik feestje als het drietal het podium beklimt.

In dat enthousiasme dat de heren aan de dag leggen, mixen ze hun pure rock ’n roll met punk en hardcore elementen en daar de drie heren samen ook voor het vocale gedeelte zorgen, krijg je ook vocaal een mix van diverse zangstijlen van normale zang tot geschreeuw. Positief daaraan is dat die schreeuwpartijen wonderwel goed passen bij het geluid dat het trio produceert en het zorgt er ook voor dat de veertien songs op dit album geen eenheidsworst worden. Zelf compositorisch doen ze ook al eens een poging om de enge grenzen van de stijl die ze hanteren uit te breiden zoals in ‘The Lonely Tree’ waar de vocale mix perfect wordt uitgespeeld en het einde van de song extra originaliteitspunten oplevert. Dat doen ze ook in het korte en sobere ‘The Vision’ waar ze weer een andere muzikale smoel laten horen, die ze
doortrekken in het aangrijpende ‘an Afternoon in The Park’ waar ze zelfs folky elementen toevoegen.

Tekstueel moet je de heren ook niet al te serieus nemen. Titels als ‘The Dog Is Going Out’ en ‘Elvis 666’ spreken voor zich. Op zich is daar niets mis mee, want muziek moet niet altijd te serieus zijn. Sticky Boys weet zonder probleem veertien songs lang te boeien en weet zijn muziek diverse extra impulsen te geven uit diverse andere muzikale hoeken waardoor hun rock ’n roll verfrissend blijft klinken en dat alleen al is een verdienste op zich.

(80/100, Listenable Records)

Tracklist:
In Confidence
Better Days
Good Morning Sunshine
Tough Machine
The Lonely Tree
The Vision
An Afternoon in the Park
Ready to Go
Real People
Calling the Devil
Drifting Away
She Won’t Let Me In
Elvis 666

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ