Slayer naar Into the Grave 2016!

Facebookrssmail

De legendarische Amerikaanse metalband Slayer is headliner op het festival Into the Grave in 2016. Het festival zal in 2016 twee dagen omvatten; ook op de vrijdag waar eerst Cityrock plaats vond staan nu hardere bands geprogrammeerd. Naast Slayer kondigt het festival nog eens 11 andere bands aan waaronder Kreator, Airbourne en Carcass.

Een band van wereldformaat als Slayer naar je festival halen, dat is toch wel een droom die uitkomt. Dat is ook precies de reden waarom de organisatie van metalfestival Into the Grave deze kans moest pakken. Iedere metalhead kent klassiekers zoals Raining Blood, Hell Awaits en Angel of Death. Combineer dat met de heerlijke headbangtracks van de nieuwe plaat Repentless en je weet dat je op vrijdag 12 augustus in bent voor een feestje.

Niet alleen Slayer is bevestigd, maar het festival maakt in totaal 12 namen bekend: ook Airbourne, Kreator, Carcass, Amaranthe, Alestorm, The Black Dahlia Murder, Tribulation, Scar Symmetry, Vektor, Evil Invaders en Gruesome komen naar Into the Grave. Eerder was Exodus al aangekondigd. Slayer zal de vrijdag afsluiten terwijl de Duitse Thrashers van Kreator op zaterdag zullen headlinen. Het exacte programma wordt later bekend gemaakt. Aan het zaterdagprogramma zullen nog twee bands worden toegevoegd. Net als voorgaande jaren wil het festival liefhebbers van de meest uiteenlopende metalgenres bedienen en ze tegelijkertijd de mogelijkheid geven om andere bands te ontdekken.

Thrash – en deathmetalfans kunnen nekspieren losmaken bij beroemde metalacts zoals de Britse band Carcass en de Duitse groep Kreator. De band Amerikaanse Vektor gooit er nog een schepje bovenop door razendsnelle progressieve thrashmetal te spelen. Bands als Tribulation uit Zweden, Scar Symmetry, ook uit Zweden en The Black Dahlia Murder uit Amerika combineren death metal juist met een retro of modern geluid, wat ze uniek binnen het genre maakt. Metalheads die van een feestje houden mogen de voetjes van de vloer doen bij de vrolijke Schotse piratenmetal van Alestorm of lekker rocken bij de Australiërs van Airbourne. De Denen en Zweden van Amaranthe voorzien de fans van melodische metal met genadeloze en catchy nummers. Opkomende bands zoals de speedmetallers Evil Invaders uit België en Gruesome uit Amerika krijgen de kans om zichzelf te bewijzen voor een groot publiek.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ