Textures + supports Exivious + Extremities live in de Boerderij op 3 november.

Facebookrssmail

Op vrijdag 3 november zal de Nederlandse progressieve metalband Textures te zien zijn in het kader van de “Last Miles To The Moon Tour” in cultuurpodium de Boerderij. Tijdens deze tour neemt de band afscheid van hun trouwe fans want de band zegt zelf klaar te zijn en gaat ermee stoppen. Textures wordt vaak gezien als ‘voorvader’ van hedendaagse metalgenres als ‘”mathmetal” en “djent”. In 2003 lanceert de band haar debuutalbum “Polars”, geheel in eigen beheer en op hoog niveau opgenomen, waarbij de band werkelijk alles in eigen hand heeft genomen zoals het management, het album, de videoclips en bouwde de band tevens een eigen studio waar het album werd opgenomen. In 2006 neemt Textures de Franse band Gojira mee op sleeptouw voor hun eerste buitenlandse shows. Na drie albums gereleased te hebben op het Franse Listenable Records (waaronder het alom gewaarde derde album “Silhouettes”), promoveert Textures met haar vierde album “Dualism” (2011) en vijfde album “Phenotype” (2016) tot de hogere liga Europese metalbands wanneer het tekent bij het grootste metallabel van de wereld: Nuclear Blast.

De voorprogramaa s worden deze avond verzorgd door de eveneens Nederlandse bands Exivious en Extremities. De sound van Exivious is moeilijk te omschrijven, de band combineert verschillende genres, waaronder jazz, fusion en metal. Het intrumentale kwartet bestaat uit gitaristen Tymon Kruidenier (ex-Cynic) en Michel Nienhuis (Dodecahedron), bassist Robin Zielhorst (ex-Cynic) en drummer Yuma van Eekelen (ex-Pestilence, The New Dominion). Extremities is een progressieve metalband uit Eindhoven. De band werd in 2015 opgericht en hun muziek is een mix tussen Textures, Gojira en Monuments.

Datum: vrijdag 3 nov 2017
Zaal: CreativeColors Zaal
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00

Kaarten zijn te koop via de volgende link of aan de kassa bij de zaal (indien beschikbaar).

Textures is verder te zien op 4 november in De Helling Utrecht en op 2 december is de afsluiter in het Tilburgse 013

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ