Vijf nieuwe namen Alcatraz

Facebookrssmail

Op vrijdag 11, zaterdag 12 én zondag 13 sugustus 2017 kunnen liefhebbers van het hardere werk terecht in Kortrijk voor de tiende editie van Alcatraz Hard Rock & Metal Festival. Wie dacht dat we inmiddels uitgeteld waren met het aankondigen van topnamen zal maar wat blij zijn met de toevoeging van de bands die we vandaag bekendmaken.

Nadat de imposante frontman Abbath in de clinch raakte met de rest van zijn Immortal-makkers en het geheel in een rechtbanksoap verzeilde, besloot de man onder zijn eigen naam verder te gaan. Hij en zijn band komen op zaterdag de tent op z’n kop zetten. Wat te zeggen van Sleep?! De stonerpioniers spelen niet zo vaak live, maar zakken deze zomer wel degelijk af naar Kortrijk. Boegbeeld van Sleep is Matt Pike en die staat op zaterdag maar liefst twee keer op de planken van Alcatraz. Ook High On Fire maakt immers haar opwachting, een band waarmee Pike nog een stuk harder van leer trekt en de pure stoner zonder verpinken mixt met doom, sludge en zelfs thrash.

Ook voor Wolves In The Throne Room gaat ons hart behoorlijk sneller slaan. Dit soort band op een openluchtpodium plaatsen zou zonde zijn, maar de komst van een tweede podium opent wel degelijk deuren. De op natuurthema’s gerichte ‘Cascadian black metal’ van Wittr is een heerlijk atmosferische variant van het genre, waarin lang uitgesponnen riff-o- rama’s met een hypnotische ondertoon centraal staan. Aankruisen! Last but not least stellen we u Denner-Shermann voor, de beide gitaristen die de oorspronkelijke gitaartandem van Mercyful Fate vorm gaven. Zij stonden in voor het legendarische gitaarwerk op klassiekers als ‘Melissa’ en ‘Don’t Break The Oath’. De twee hebben de handen terug in elkaar geslagen en we gaan het geweten hebben op vrijdag …
De volgende bands hebben inmiddels hun komst naar Kortrijk bevestigd: Amon Amarth, Saxon, Testament, Doro, Iced Earth, Death Angel, Life of Agony, Sacred Reich, UFO, Obituary, Paradise Lost, Raven, Rage, Dirkschneider, Hell, Morbid Angel, Enslaved, Moonspell, Asphyx, Brant Bjork, King Hiss, Monkey 3, Dr. Living Death, Evil Invaders Carnation, Abbath, Sleep, High on Fire, Wolves in the Throne Room en Denner-Shermann.

Er worden binnenkort nog enkele namen toegevoegd, waaronder een headliner.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ