Dodecahedron – Kwintessens

Facebookrssmail

Dodecahedron is een black metal band uit het Nederlandse Tilburg. De band is opgericht in 2011 en in 2012 verscheen het gelijknamige debuut album. Nu, vijf jaar later, is het tijd voor de opvolger ‘Kwintessens’. De plaat zal op 17 maart verschijnen via Season of Mist Underground Activists.

Al bij het intro kun je horen dat we hier niet te maken hebben met een standaard black metal band. De muziek klinkt vol, elektronische geluiden zijn toegevoegd en in het openingsnummer ‘Tetrahedron – The Culling of the Unwanted from the Earth’ wordt je bijkans omver geblazen. De eigenwijze en soms tegendraadse gitaarpartijen geven het nummer een progressief tintje waarbij je in eerste instantie de wenkbrauwen fronst. In eerste instantie, na een paar luisterbeurten begint het voorzichtig in te dalen en langzamerhand ga je de muziek meer en meer waarderen.

De nummers die volgen zijn snel en bruut met lekkere rauwe vocalen van zanger Michiel Eikenaar. De nummers kennen hier en daar een rustpuntje waardoor men even de tijd krijgt om op adem te komen. Op het moment dat het gaspedaal weer ingetrapt wordt zijn het steeds weer de gitaarpartijen die om aandacht schreeuwen. De nummers worden steeds onderbroken door al dan niet instrumentale intermezzo’s waar gitarist Joris Bonis zijn elektronische geluiden de ruimte geeft. Het album sluit af in stijl met ‘Icosahedron – The Death of Your Body’, een nummer met wisselende tempo’s. Wat opvalt is dat sommige overgangen naar nummers en einde van nummers wat abrupt gaan, misschien is het de digitale versie maar het is in ieder geval jammerlijk.

Dodecahedron heeft met ‘Kwintessens’ een fijne plaat gebracht die niet erg toegankelijk is maar na wat luisterbeurten gaat leven, de volle sound en intrigerende gitaarpartijen doen je bij tijd en wijle versteld staan.

(80/100, Season of Mist Underground Activists)

Tracklist:
1. Prelude 02:15
2. Tetrahedron – The Culling of the Unwanted from the Earth 04:34
3. Hexahedron – Tilling the Human Soil 07:21
4. Interlude 03:40
5. Octahedron – Harbinger 06:36
6. Dodecahedron – An Ill-Defined Air of Otherness 07:16
7. Finale 03:43
8. Icosahedron – The Death of Your Body 05:59

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ