THEIA – Back in Line

Facebookrssmail

Twee jaar hebben we moeten wachten op het tweede album van THEIA. In 2015 kwam THEIA’s eerste geesteskind ter wereld dat de trotse ouders ‘Take the Pill’ noemden. De trotse ouders zijn drie heren uit het Verenigd Koninkrijk die zich het maken van prettige Hard Rock ‘n Roll tot doel hebben gesteld en dat lukt ze bijzonder goed. In de eerste helft van 2016 hebben de heren zich gewijd aan touren en het spelen op festivals om daarna in het najaar te beginnen met schrijven voor hun nieuwe album.

De verwachtingen voor het tweede album waren hooggespannen omdat THEIA’s eerste (zelf uitgegeven) CD in 2015 zo goed werd ontvangen. En nu wordt ons wachten dan beloond; het tweede album, ‘Back in Line’ genaamd, is uitgekomen. Achteraf bezien is het het wachten waard geweest, ‘Back in Line’ is een verzameling tracks die lekker wegluisteren. Het is absoluut een kwalitatief sterk album met goede vocals en heerlijk pittige gitaren maar aan de andere kant is het ook weer geen album dat je perse gehoord moet hebben. Houdt je van jaren-tachtig rock die net een beetje steviger is dan de rock van toen (met hier en daar een sausje van Bluegrass eroverheen) of van stevige muziek als achtergrondmuziek op een feestje, dan zit je goed. Een meesterwerk is het niet, maar het is zeker onderhoudend. Kwalitatief gezien zit ‘Back in Line’ goed in elkaar. Er is niets aan te merken op de zuivere vocals of het instrumentale gedeelte van de nummers. De samenstelling van het album is een goede mix van snellere en langzamere nummers. Het enige dat kan worden aangemerkt is dat het niet spettert. Geen ramp, want zoals eerder vermeld is het gewoon een lekkere CD.

Voor de lezers met een interesse in de achtergronden van bandnamen: er is een speculatieve planeet die Theia wordt genoemd die meer dan vier miljard jaar geleden op de aarde zou zijn ingeslagen. Het zou kunnen dat de bandleden dat een goed verhaal vonden. De naam Theia kan ook ontleend zijn aan één van de Titanen, de moeder van de zon Helios, de maan Selene en de dageraad Eos. Of misschien vonden de heren uit het Verenigd Koninkrijk THEIA gewoon een leuke naam.

(70/100, WDFD Records)

Tracklist:
01. Keezheekoni (Intro)
02. My Poison
03. Whiskey Business
04. Back In Line
05. Just Go
06. Signed Sealed Cemented
07. Paper The House
08. Sparkplug
09. Home
10. Afterglow

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ