Linkin Park naar Ziggo Dome

Facebookrssmail
linkin Park
Foto (c) Armelle van Helden, www.armellevanhelden.nl

Linkin Park zal op 20 juni een concert geven in Ziggo Dome in Amsterdam. Dat hebben Chester Bennington en Mike Shinoda vanmiddag verteld aan een select groepje fans en pers. De leden van de beroemde rockband spraken vrijdagmiddag met enkele fans tijdens een speciale middag in de Melkweg, waar Chester en Mike vertelden over hun nieuwe album ‘One more night’, dat op 19 mei zal uitkomen. Linkin Park zal daarmee hun zevende studioalbum releasen. Na drie jaar van afwezigheid komt de rockband eerst terug met de single ‘Heavy’. Op deze nieuwe track werken ze samen met singer-songwriter Kiiara, die vorig jaar een grote streaming hit scoorde met ‘Gold’.

Tijdens het speciale ‘Storytelling event’, vrijdagmiddag in de Melkweg in Amsterdam, vertelden Chester & Mike kort waar alle songs van het nieuwe album over gaan. Ook speelden ze enkele nummers van de nieuwe plaat en beantwoordden ze enkele vragen van een select groepje fans, dat werd uitgenodigd aanwezig te zijn. Voorafgaande de sessie, had RockMuZine een interview met Chester. Daar mocht de frontman van de band nog niets zeggen over een mogelijk optreden in ons land.

Linkin Park staat bekend om de verrassende creatieve muzikale wendingen in hun carrière. Dit leverde de band in twintig jaar tijd een zeer divers repertoire op. Ze zijn dan misschien ook wel de enige band die heeft bewezen met hetzelfde gemak een podium te kunnen delen met Jay-Z als met Metallica, Steve Aoki of Paul McCartney. Met het aankomende album ‘One More Light’ bewijzen ze opnieuw moeiteloos verschillende genres, emoties en thema’s samen te kunnen brengen in een kenmerkend Linkin Park geluid. ‘One More Light’ is misschien wel het persoonlijkste album van Linkin Park tot nu toe. Het is gebaseerd op de meest intieme thema’s uit de levens van de bandleden.

Met meer dan 62 miljoen volgers is Linkin Park de grootste band op Facebook. Hun YouTube kanaal heeft meer dan drie miljard views en zeven miljoen volgers. Hun debutalbum ‘Hybrid Theory’ is met meer dan 30 miljoen verkochte albums het best verkopende debuutalbum van deze eeuw. De band won al twee Grammy Awards, vijf American Music Awards, vier MTV VMA Awards, tien MTV Europe Awards en drie World Music Awards. Over de hele wereld speelt Linkin Park in uitverkochte stadions en headlinen ze de grootste festivals zoals Download, Reading, Leeds, Rock in Rio in Portugal en Summer Sonic in Japan. Linkin Park is de enige westerse rockband die 5 stadionshow speelde in China.

De voorverkoop van het concert in Ziggo Dome zal op 7 april starten.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ