Saxon – Carpe Diem

Facebookrssmail

Begin februari brengt N.W.O.B.H.M. monster Saxon alweer hun 23e studio album , genaamd ‘Carpe Diem’ uit. Verleden jaar werden we nog aangenaamd verrast met hun covid-album ‘Inspirations’ , wat een cover album bleek, en een leuk zoethoudertje tot een nieuw studio album. ‘Carpe Diem’ is dus het vervolg op het meer dan prima album ‘Thunderbolt’ uit 2018.

Saxon valt samen met collega bands als AC/DC en Motörhead onder de categorie van bands die zelden of nooit  buiten de lijntjes kleurt en zich steevast aan zijn gouden formule houdt. ‘Never Change A Winning Team’ zal boegbeeld en frontman Biff Byford ook deze keer weer gedacht hebben. Groot gelijk heeft deze goede man, want de fans willen het ook niet anders.

Al na een luisterbeurt valt het op dat het weer door Andy Sneap geproduceerde en gemixte album weer lekker strak, maar vooral weer ouderwets stevig, up-tempo en heavy klinkt . Old Skool Saxon dus. Wat kan er eigenlijk nog mis gaan?

Openings en titelnummer ‘Carpe Diem (Seize The Day)’ begint met een onheilspellend intro wat gauw overgaat in een heerlijk riff. Dit is hoe we het willen, dit is Classic Saxon.  Live zal deze lekkere vlotte track het zeker goed gaan doen. ‘Age Of Steam’ volgt, dit is een track wat samen met nummers als ‘All For One’ , ‘Living OnThe Minute’, ‘Super Nova’ en ‘Dambusters’ zeker niet misstaan zou hebben op een van de klassieke albums uit de begin jaren 80 ! Wat een vette riffs toch allemaal !De track ‘The Pilgramage’ brengt ons terug naar ‘Crusader’ het titelnummer van het album uit 1984. Met 6:29 minuut het langste nummer op het album. Lekker meeslepend en ruig en passievol gezongen door Biff Byford.

Met ‘Remember The Fallen’ krijgen we een toffe mid-tempo track dat geschreven is voor de tot nu toe overledenen aan Covid – 19. Liefhebbers van Old Skool Hardrock/ Metal kunnen de nieuwe Saxon blind aanschaffen, sterker nog, ze zijn het zowat verplicht !! Petje af voor deze , al op leeftijd zijnde, sympathieke Britten. Hopelijk blijven we nog een aantal jaren genieten van deze band, waarbij het heilige vuur nog lang niet gedoofd blijkt te zijn !! Top album van Biff & Co. (85/100) (Silver Lining Music)

Tracks :

1. Carpe Diem (Seize The Day)
2. Age Of Steam
3. The Pilgrimage
4. Dambusters
5. Remember The Fallen
6. Super Nova
7. Lady In Gray
8. All For One
9. Living On The Limit
10. Black Is The Night

Band:

Biff Byford – Vocals
Paul Quinn – Guitars
Nigel Glockler – Drums
Doug Scarratt – Guitars
Nibbs Carter – Bass

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ