Ook Trivium en Last in Line naar Alcatraz

Facebookrssmail

triviumOp 11, 12 én 13 augustus 2017 kunnen liefhebbers van het hardere werk terecht in Kortrijk voor de tiende editie van Alcatraz Hard Rock & Metal Festival! Vandaag worden zomaar twee nieuwe namen aangekondigd. Twee mooie namen, namelijk Trivium en Last in Line.

Trivium

Trivium-boegbeeld Matt Heafy was nog maar 18 lentes jong toen hij samen met zijn bandmakkers een platencontract tekende bij het machtige Roadrunner Records en een jaar later – in 2005 om precies te zijn – verscheen ‘Ascendancy’ via het label. Een doorbraak lag op de loer en in zijn jeugdig enthousiasme en met een gezonde dosis opportunisme noemde Heafy zijn band ‘de nieuwe Metallica’. Die status daadwerkelijk bereiken is natuurlijk onmogelijk, maar het tekent wel de gezonde ambities van het viertal. Inmiddels is Trivium met albums als ‘The Crusade’, ‘Shogun’, ‘In Waves’, ‘Vengeance Kills’ en ‘Silence In The Snow’ niet meer weg te denken uit de metalscene en een graag geziene gast op de Europese festivals. De jonge gasten van weleer zijn met hun vele optredens inmiddels haast veteranen geworden, maar aan jeugdig enthousiasme ontbreekt het nog immer niet. De band stelt live nooit teleur en verzaakt nimmer. Kortrijk kan zich dan ook opmaken voor een straffe set, met een verzameling songs die inmiddels misschien zelfs als ‘greatest hits’ bestempeld zouden kunnen worden.

Last in Line

Begin jaren tachtig, toen Ronnie James Dio (ondertussen bijna zeven jaar overleden) zijn eigen band oprichtte, waren zijn partners in crime: drummer Vinny Appice (ex-Black Sabbath, ex-Heaven And Hell), bassist Jimmy Bain (ex-Rainbow, ex-Thin Lizzy) en gitarist Vivian Campbell (ex-Whitesnake, Def Leppard). Drie albums lang bleef deze bezetting ongewijzigd. Het is ook in die periode dat de grootste klassiekers worden geschreven. ‘Holy Diver’, ‘Rainbow In The Dark’, ‘The Last In Line’ en ‘Rock ‘n’ Roll Children’ behoren vast tot het collectief geheugen. Enkele jaren terug besloten de oudgedienden puur voor het plezier de studio in te duiken om de nummers van weleer te laten heropleven. Het speelplezier tijdens die eerste jamsessie smaakte naar meer en de chemie bleek na al die jaren nog intact. Bij een tweede sessie werd meteen zanger Andrew Freeman (ex-The Offspring, ex-George Lynch) erbij gehaald. Na tal van repetities volgden een handvol shows in Los Angeles, een kleine tournee in het Verenigd Koninkrijk en Japan. Als het label Frontiers de band in de gaten krijgt vraagt het de heren om een plaat met eigen nummers op te nemen. ‘Heavy Crown’ is het resultaat en verschijnt op 20 februari 2016. Jimmy zal het niet meer meemaken, hij overlijdt een maand eerder aan longkanker. Aangevuld met toetsenist Erik Norlander en bassist Phil Soussan (ex-Ozzy Osbourne, exBilly Idol, ex-Toto) doen Appice, Campbell en Freeman deze zomer enkele shows. Last In Line komt zelfs naar Europa … en RockMuZine is erbij op Alcatraz!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ