Iron Curtain – Savage Dawn  

Facebookrssmail

Iron Curtain is een Spaanse heavy metal band die al zo’n kleine 20 jaar meeloopt. ‘Savage Dawn’ is het vijfde album van deze Spanjaarden. Iron Curtain grijpt terug naar de speed-en heavymetal zoals die gespeeld werd in de vroege jaren 80. Het is niet moeilijk om bands te noemen waardoor Iron Curtain geïnspireerd is. Tank en Motörhead zijn de NWOBHM-invloeden, de Canadese bands Razor en Exciter mogen ook niet onvermeld blijven en de Duitse invloeden komen van Running Wild en Grave Digger.

Na aftrek van de twee korte instrumentale intro en outtrootjes houden we nog acht ‘echte’ nummers over die ons een dik half uur goed gespeelde traditionele metal laten horen. Niet origineel maar wel vol overgave gespeeld. Het geluid van het album is goed maar niet bijzonder. Wel een compliment voor Daniel Rabadan die de hoes heeft gemaakt die visueel goed laat zien wat je muzikaal kunt verwachten als je dit album koopt.

Iron Curtain is typisch zo’n band die het fantastisch doet op traditionele metal festivals als ‘Keep It True’ en ‘Bang Your Head’. Een hoogvlieger in het genre is ‘Savage Dawn’ niet maar ik raad desondanks iedere liefhebber van traditionele metal aan dit album op zijn minst een keer te beluisteren. (70/100) (Dying Victims Productions)

Tracklist

1 The Aftermath (1:23)

2 Devil’s Eyes (3:24)

3 Gypsy Rocker (3:33)

4 Thy Wolf (3:50)

5 Kalashnikov 47 (7:36)

6 Rattlesnake (3:33)

7 Tyger Speed (3:16)

8 Evil Is Everywhere (5:47)

9 Jericho Trumpet (Stuka) (4:50)

10 Savage Dawn (0:49)

Line Up

Mike Leprosy – Vocals/Guitars

Joserra – Bass

Moroco – Drums

Juanma Fernández – Guitars

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ