Paaspop Dag 2, Nederlandse troeven en genieten van de zon

Facebookrssmail

Het is droog en bij vlagen schijnt de zon dus zijn de Paaspoppers buiten, en niet slechts onderweg naar weer een andere tent. Ze genieten van de zon, trappen zich wezenloos op de “bellenblaasfiets” of ze spelen “Anne Maria Koekkoek” op Olympisch niveau. Het is fris, maar zolang het niet regent is het ook buiten de tenten feest op Paaspop.

Donnerwetter

Soms heb je van die dagen dat het niet meezit. Vandaag leek zo’n dag voor Rocco Ostermann van Donnerwetter te gaan worden. Vlak voor aanvang van de show lijkt zijn gitaarversterker het te hebben begeven. Getergd loopt hij samen met Wout alle snoeren en kabels na en net als hij het wil opgeven stopt de versterker zijn verzet. De show kan beginnen. Wanneer de band het podium betreedt lijkt Rocco het versterkerleed alweer vergeten en heeft de show zijn complete aandacht. Rocco is stralend middelpunt van de band met zijn karakteristieke stem en expressieve motoriek. De muziek van Donnerwetter is moeilijk in een hokje te vangen. Je hoort psychedelica, Tom Waits, Captain Beefhart en zelfs een vleugje country. Zelf houdt de band het op “Psychedelische rootsmuziek met het venijn van punk”. Het hoogtepunt van de show in de Thunderbolt is ‘Dressed Up’, gevoelig, prachtig opgebouwd, nog mooier gezongen en vakkundig afgemaakt door Wout met een psychedelische gitaarsolo.

The Amazons

The Amazons uit Reading Engeland werden in 2014 opgericht en hadden een bliksemstart toen ze met slechts 1 single op zak door the Kooks mee op tour werden genomen. Hun debuutalbum staat gepland voor eind mei. The Amazons maken arena rock geïnspireerd door the Foo Fighters, Kings of Leon en de eerdergenoemde the Kooks. De Jack Daniels is gevuld met een jong publiek. The Amazons spelen indie rock die voor stadions gemaakt lijkt. In eerste instantie klinkt de stem van Matt een beetje iel, maar in single ‘Black Magic’ en vooral het nieuwe nummer ‘In My Mind’ valt alles op z’n plek en klinkten The Amazons op zijn best: Stuwend, energiek en enthousiast.

Suicidal Tendencies

Suicidal Tendencies uit Venice California is een band met een verleden. Onder andere Robert Trujillo, de huidige bassist van Metallica speelde eerder in de Suicidal Tendencies. In de huidige formatie zien we ook een oude bekende uit het thrashmetal: Dave Lombardo, voorheen in Slayer zit achter de drumkit sinds 2016. Suicidal Tendencies komt voort uit de Californische skate scene en dat is zichtbaar: de bandleden zijn gehuld in skateshorts, met armen vol tattoos en zijn getooid met grote bandana’s. De muziek van de band is een explosieve mix van punk, thrashmetal, rap en funk die met een furieuze energie op het publiek wordt afgevuurd. Onvermoeibaar springen de bandleden over het podium, ze steken daarmee het publiek aan en vanaf de eerste verwoestende riff ontstaat er een moshpit voor het podium, die gedurende de show alleen maar verder aangroeit. Opener ‘Can’t Bring Me Down’ is intens en krachtig en zou kunnen dienen als lijflied van de band. Suicidal Tendencies maakt er samen met het publiek in de Phoenix een groot feest van.

De Staat

De Staat, “Uit Nijmegen” hoor je daarbij te zeggen, is een rockband die de laatste jaren steeds meer dance invloeden in haar muziek verwerkt. Dat legt de band geen windeieren. De Staat is een van die weinige bands die de stap van het clubcircuit richting de arena’s heeft weten te maken zonder aan eigenheid in te boeten. Het cult succes van de opzwepende clip bij ‘Witch Doctor’ heeft daarbij een belangrijke rol gespeeld. Het is dan ook verrassend dat de show van De Staat start met drummer Tim van Delft die het ritme van ‘Witch Doctor’ aanheft. Het zet de toon van de show. Dansen zullen we! Met hogepriester Torre Florim als de hogepriester. De Staat is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een geoliede rockmachine. De lichtshow is effectief en de visuals en beelden achter de band zijn niet alleen spectaculair maar geven de show een extra element. Het publiek in de volle Apollo springt en juicht op de opzwepende ritmes van de band. Hoogtepunt van de show is het opwindende ‘Make Way For The Passenger’. De show van De Staat is van internationale allure.

DOOL

Ryanne van Dorst, bekend van Ella Bandita heeft een pact gesloten met mannen van Devil’s Blood. Het resultaat van dit pact is een nieuwe band uit Rotterdam, DOOL. DOOL maakt machtige, duistere rock met een vleugje metal. De band opent met het epische ‘Vantablack’, een hypnotiserende trip van 10 minuten in het universum van DOOL langs prachtige melodieën, zwaaiende haren en donderende riffs. Dit blijkt de opmaat van een van de beste rockshows op Paaspop 2017. DOOL is een geweldige band, met Ryanne als frontvrouw met een krachtige rockstem. Het hoogtepunt van de show is het afsluitende ‘The Alpha’, beenhard met muren van loodzware gitaarriffs en bij vlagen etherische vocalen. DOOL behoort in één klap bij de eredivisie van de Nederlandse rock.

Textures

Textures is een van de grootste Nederlandse metalbands. Sinds haar oprichting in 2001 krijgt de band erkenning in zowel binnen- als buitenland. Textures maakt zogenaamde metal-core. In haar muziek hoor je invloeden uit zowel de thrashmetal als de progressive metal. Het lijkt erop dat Textures moeite heeft met het vasthouden van zangers, Daniël is al de derde. Op het podium van de Jack Daniels klinkt het zestal van Textures afwisselend melodieus, spijkerhard en razendsnel. Mitrailleur gitaarriffs worden en bijna gruntende vocalen klinken naast ijle orgeltonen. In het publiek heersen de wuivende haren van de headbangers. Textures schudt de nekspieren van de Paaspoppers nog even los voor het slapen gaan.

Foto’s (c) Sander van den Berg

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ