Legionnaire – Dawn Of Genesis

Facebookrssmail

De muziek van de finse band Legionnaire is niet zomaar in een hokje te stoppen. Ze zagen het levenlicht in 2012, en twee jaar later brachten ze hun eerste demo, ‘Leggionnaire’, uit op cassette. In 2015 verscheen hun tweede demo op cassette, genaamd ‘The Enigma Of Time’. 26 mei zal hun eerste full album, ‘Dawn Of Genesis’, uitkomen bij het Gates Of Hell label. De band bestaat naast Aku Tiensuu (vocals / gitaar) uit, Petri Rantra (gitaar), Frans Kivelä (basgitaar) en uit nieuwkomer Akseli Häärä (drums). Akseli is de opvolger van de in 2014 vertrokken drummer Heikki Härkönen.

Bij het beluisteren van hun eerste album, ‘Dawn Of Genesis’, hoor je zoveel invloeden. het soms duits aandoende steenkolen engels, vikingachtige muziek en soms de snelheid die weleens doet denken aan Dragonforce. ‘Clairvoyance’ en ‘Shadow Upon The Metropolis’ zijn daar sprekende voorbeelden van. Er word gespeeld op hoge snelheid, maar toch weet de band hun eigen identiteit goed te behouden. Het mooiste hebben ze voor het laatst bewaard. ‘Olympian Aegus’ is werkelijk prachtig uitgevoerd terwijl ‘Black Harbinger’ het prijs nummer van het album is.

Het album heeft ook niet veel luisterbeurten nodig om zich in je brein te nestelen. Acht Lekker in het gehoor liggende nummers. De speelduur is met een half uur wat aan de krappe kant en het is misschien wel allemaal een beetje van hetzelfde, maar voor de liefhebbers van NWOBHM en traditionele midden jaren tachtig heavy metal is er zeker genoeg te genieten op dit schijfje.

(70/100, Gates Of Hell Records)

Tracklist:

1. Clairvoyance
2. Enigma of Time
3. Shadow Upon the Metropolis
4. Millennium
5. The Guardian
6. Dawn of Genesis
7. Black Harbinger
8. Olympian Aegis

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ