Metalband Textures wint Buma Rocks! Export Award 2017

Facebookrssmail

De Nederlandse progressieve metalband Textures wint dit jaar de Buma Rocks! Export Award. De zeskoppige band uit Brabant ontvangt deze prestigieuze prijs als beloning voor haar behaalde successen in het buitenland. De Award wordt officieel uitgereikt tijdens een speciale, eenmalige radioshow van Buma Rocks! op Pinguin Radio op zondag 21 mei tussen 22.00 en 00.00 uur, gepresenteerd door Frank Helmink, directeur van Buma Cultuur, en Peter van der Laan. De voorgaande drie jaar ontvingen Within Temptation (2016), Epica (2015) en Adje Vandenberg (2014) de Award.

Textures
In 2001 opgericht, groeide Textures de afgelopen zestien jaar uit tot een internationaal gevierde en muzikaal grensverleggende band met bijna een miljoen gereisde kilometers op haar naam. Vijf grensverleggende albums nam Textures op en met haar intimiderend strakke en energieke shows deed de band alle belangrijke rock- en metalfestivals aan. Verrassend detail: ook in India is Textures razend populair en geeft daar steevast shows voor vijfduizend bezoekers.

Buma Rocks! Export Award
Sinds mei 2014 is de Buma Rocks! Export Award uitgereikt aan achtereenvolgens Adje Vandenberg, Epica en Within Temptation. Deze Award is de voortzetting van de Conamus Exportprijs (1972-2005) en de Buma Exportprijs (2006-2012). De Buma Rocks! Export Award wil met name het internationale bereik van de Nederlandse acts in de genres (hard)rock, metal en punk benadrukken.

Buma Rocks! 2017
Buma Rocks!, the international conference and showcase festival for loud music. Op zaterdag 27 mei is Buma Rocks! gekoppeld aan metalfestival FortaRock In The City in Doornroosje in Nijmegen. Naast o.a. matchmakingsessies en The Wheel Of Steel Rock Quiz treden Ulsect, Pelgrim, DOOL en The Charm The Fury op met steun van Buma Rocks!.

Tickets voor de combi Buma Rocks! / FortaRock In The City zijn hier te koop:

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ