Acherontas – Amarta (Formulas of Reptilian Unification Part II)

Facebookrssmail

Het Griekse Acherontas is in het verleden vaak bestempeld als NSBM band (Nationaal Socialistische Black Metal). De oorzaak heeft een duidelijke oorsprong daar de oorspronkelijk naam, Stutthof, verwijst naar een Pools concentratiekamp in het plaatsje Sztutowo. In 2007 heeft Nikolaos Panagopoulos, nadat de band Stutthof werd stopgezet, de band Acherontas opgericht. Hoewel zowel Stutthof, behalve de op zijn minst gezegd ongelukkig gekozen naam, en Acherontas geen verdere verwijzingen hebben naar het nazisme blijft het de band achtervolgen. Acherontas brengt op 31 mei de zesde langspeler uit genaamd Amarta (Formulas of Reptilian Unification Part II), een plaat die verschijnt via World Terror Committee Productions.

Na het intro, ‘Tablets of Mercury’, krijgen we het eerste nummer ‘Schism of Worlds’ voorgeschoteld. Een stevig up-tempo nummer waarbij de nieuwbakken drummer, Tom Vallely (actief in de band sinds 2016), een bescheiden hoofdrol op eist met sterk drumwerk. Ook de zang van frontman Acherontas V.Priest is noemenswaardig, met de zware black metal grunt tot het melodramatische gejammer brengt de zanger een aangename variatie in de zang partij./gitarist.

Muzikaal klinkt een en ander melodieus zoals bijvoorbeeld bij de opening van ‘I-AM Ness – The Tradition of EYE’. waarbij het gitaarwerk een prominente rol heeft. Ook in dit nummer zijn de vocalen lovenswaardig met duistere gesproken teksten en eerder genoemde varianten. Sterke opbouwende songs zoals bijvoorbeeld ‘Yesod Inversum’ trekken aan ons voorbij, verschillende tempowisselingen en knappen gitaarsolo’s houden de nummers boeiend en interessant. Variatie volop, wat te denken van het black doom nummer ‘Savikalpa Samadhi’, een ruim negen minuten durend nummer dat een duister karakter kent, niet in de laatste plaats door de donkere, duister vocalen. Ook titelnummer en afsluiter ‘Amarta’ is een traag nummer met melodieus gitaarwerk, een nummer om rustig bij weg te dromen.

Acherontas brengt met ‘Amarta (Formulas of Reptilian Unification Part II)’ een sterk album en verdient op zijn minst een luisterbeurt van iedere black metal liefhebber.

(80/100, W.T.C. Productions)

Tracklist:
1. Tablets of Mercury 02:54
2. Schism of Worlds 06:14
3. I-AM Ness – The Tradition of EYE 04:27
4. Sopdet Denudata 06:07
5. Yesod Inversum 05:50
6. Rosa Andromeda 04:53
7. Savikalpa Samadhi 09:07
8. Amarta 07:57

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ