Red Eyes – The Red Album

Facebookrssmail

Met hun eerste album ‘Obey The Beast’ uit 2012 trok het Amsterdamse Red Eyes al de nodige aandacht naar zich toe. Ze speelden op menig festival en wisten een zekere naamsbekendheid op te bouwen. Nu is het tijd voor een opvolger. Met ‘The Red Album’ zijn ze terug, en is het weer tijd om te genieten van hededaagse metal met een vleugje groove erin vermengt.

De aftrap is in ieder geval vol energie. Met het nummer ‘Amsterdam’ wordt het album geopend. Het ramt lekker door. Met sterke gitaarspel van Yordi Lopez en Mathieu Martel en toffe uithalen van zanger / bassist Lucas Pruim wordt de toon gezet. Zware gitaren vol groove zetten de lijn door in ‘Baby Girl’. Na de opening buigt het nummer zich echter naar een lekker rock nummer, met een rauw randje. Het heeft een tof ritme en uitdagende zanglijnen waardoor het geen moment verveeld. De muzikale diversiteit is enorm door sterke baslijnen en slepende gitaarsolo’s.

Sterke baslijnen zijn ook hoorbaar in ‘Bad Bones’, wat een rammende opening kent. Het nummer wordt gekenmerkt door toffe ritmewisselingen en uiterst sterk drum werk. Meer melodieus is de opening van ‘Le Fawnt’ door de verhalende lijn van de leadgitaar. Het nummer blijkt een tof rocknummer te zijn. Behalve groovende en rauwe stukken heeft het een aanstekelijk refrein wat heel sterk is opgebouwd.
Rustiger maar met een sterke opbouw is het nummer ‘Lines’. Lucas Pruim laat hier een zekere diversiteit in zijn stem horen. Het nummer heeft een meer duidstere vibe, maar zit wat betreft opbouw erg goed in elkaar.

‘Saturn’ en ‘The River’ openen accoustisch en daarmee is het niet het gehele album rammen geblazen. Beide nummers beginnen rustig en kennen mede door tof gitaarspel een ijzersterke opbouw. Bij ‘Saturn’ zijn de inzet van de baslijnen en het drumwerk niet onverdienstelijk en beide spelen een belangrijke rol bij de opbouw. In ‘The River’ is het de mooie subtiele gitaarsolo die zorgt voor een verhalende lijn die je meesleept naar het einde toe. Wat overigens met een fade out erg mooi wordt gedaan. Het laatste nummer op het album spreekt tot de verbeelding van de gemiddelde whiskey drinker. Met ‘Whiskey’ trekt de band nog eenmaal alles uit de kast. Groovende gitaren, strakke ritmes, sterke drums en zware baslijnen alles komt voorbij. Het nummer heeft vooral een hoog entertainment gehalte en is een toffe afsluiter van een lekker album.

‘The Red Album’ is leuk, uitdagend, divers en ramt vooral lekker door. Met ‘The Red Album’ hebben de heren van Red Eyes een waardige opvolger van ‘Obey the Beast’ weten neer te zetten. Het is een aanrader voor iedere rock / metal fan!

(80/100, Eigen beheer)

Tracklist:
• Amsterdam
• Baby Girl
• Bad Bones
• Juice Dog
• Le Fawnt
• Lines
• Midnight Runaway
• Saturn
• Skeletons
• The River
• Whiskey

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ