I am Morbid, in een woord: Geweldig in 013

Facebookrssmail

I am Morbid, de band opgericht door David Vincent, die na een ruzie met Tery Azagthoth opstapte bij Morbid Angel. Samen met de drummer Tim Yeung en de gitaristen Bill Hudson en Ira Black heeft hij een Europese tour gepland om nummers te spelen van de eerste 4 Morbid Angel platen. Op deze zaterdagavond de 10e juni doet I am Morbid het Tilburgse 013 aan met maar liefst 5 supports, te weten het Nederlandse Dauthuz, het Engelse the Heretic Order, het eveneens Engelse De Profundis, en de Amerikaanse bands Helsott en Necrophagia.

Om 18.00 uur precies mocht Dauthuz de avond in gang brengen met hun deathmetal, helaas was de zaal nog niet echt goed gevuld maar het aanwezige publiek zag een enthousiaste band aan het werk die nummers speelden van hun ep ‘Dauthuz’ en zelfs een nummer van hun demo. Hun half uur durende optreden werd afgesloten met het nummer ‘Dying Breed’ waarbij zangeres Marloes ( Izegrim ) ook het podium betrad en samen met zanger Manoloxx het nummer te vertolken.

Na Dauthuz was het de beurt aan het Engelse the Heretic Order, deze heavy metal band is een beetje de vreemde eend in de bijt op deze avond vanwege het feit dat het de enige band was die geen deathmetal speelt en de bandleden allemaal een eigen personage vertolkte. De band speelt metal in de stijl van Black Sabbath, King Diamond, Mercyful Fate en Angel Witch. Ook speelt the Heretic Order voor een vrij lege zaal, maar de band geeft 100 % inzet en wordt na het half uur durende optreden beloond met een verdiend applausje door het aanwezige publiek.


Dan is het om 19.30 tijd voor de deathmetalband De Profundis, ook zij hebben een half uur om hun doom/deathmetal te presenteren aan een vrij lege kleine zaal in de 013, dit zal mede te danken zijn aan het vroege tijdstip en het mooie terrasweer. Maar ook deze Engelsen spelen ook enthousiast hun muziek en naarmate het einde naderd wordt het ietsjes drukker in de zaal.

Na De Profundis is het de beurt aan het Amerikaanse Helsott om hun deathmetal ten gehore te brengen in een wat beter gevulde zaal en het publiek reageerd positief op deze Amerikanen. De melodieze deathmetal klinkt zeer overtuigend en klinkt een beetje op de band Origin. Ook Helsott heeft een half uur speeltijd en het is ook zo voorbij.


Om klokslag 21.00 uur is het tijd voor de cultband Necrophagia met de charismatische frontman Killjoy die de nummers op eigenzinnige wijze vertolkt. Met een nieuwe gitarist Serge Streltov en bassist Jake Arnette worden in 45 minuten oude klassiekers en de wat nieuwere nummers gespeeld, geluid staat als een huis en de band heeft het naar de zin. Ook is er meer publiek gekomen om deze Amerikanen aan het werk te zien en reageert enthousiast op de deathmetal van Necrophagia.


Dan is het om 22.15 tijd voor de band waar iedereen voor komt deze avond, I am Morbid met David Vincent, Tim Yeung en Ira Black. Maar wacht eens, waar blijft Bill Hudson ?? Daar wordt niets over gezegd, maar in de wandelgangen is duidelijk dat hij nog een show moest spelen met UDO. Dat is jammer, want deze band klinkt overtuigender met twee gitaristen dan met één maar de band overtuigt deze avond toch. De set bestaat louter uit klassiekers van de eerste vier Morbid Angel platen, waaronder setopener ‘Immortal Rites’, ‘Visions of the Darkside’, ‘Blessed are the Sick’, ‘Pain Divine’, ‘Sworn to the Black’, ‘Maze of Torment’, ‘Where the Slime Lives’, ‘God of Emptiness’ en afsluiter van de avond ‘World of Shit’. Ondanks het gemis van de tweede gitarist staat het geluid als een huis en is alles goed verstaanbaar. Ondertussen vertelt David Vincent het aanwezige publiek dat er een album aankomt van I am Morbid in deze line-up, hopelijk met songs in de stijl van de klassieke Morbid Angel songs. Al met al was het een zeer geslaagde avond, misschien is 6 bands iets te veel en kunnen er 2 minder op de bill zodat de andere bands wat langer kunnen spelen. Maar het was toch vooral de avond van I am Morbid, in een woord: Geweldig !!

Foto’s (C) Armelle van Helden

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ