Volledige line-up jubileum editie Baroeg Open Air bekend

Facebookrssmail

Baroeg Open Air maakt vandaag de laatste drie bands bekend voor de tiende editie van het gratis festival. Het gaat om de Rotterdamse psychobilly band Cenobites en de Britse hardrockband Tokyo Blade. De derde naam en headliner van het festival is de Duitse thrashmetal grootheid Destruction. Dit trio zal op 9 september het festival in het Rotterdamse Zuiderpark afsluiten.

Destruction
Destruction werd al in 1982 opgericht en heeft een rijke historie. Zo heeft de band maar liefst 14 studioalbums uitgebracht. ‘Under Attack’ is het laatste wapenfeit waarop de Duitsers laten horen dat ze met hun typische geluid nog steeds toonaangevend zijn. Binnen de thrashmetal is Destruction dan ook legendarisch, ook omdat hun optredens al drie decennia overdonderend vet zijn.

Jubileum editie
Poppodium Baroeg begon het festival in 2006 om het 25-jarige bestaan te vieren. Leon van Rijnsbergen, de huidige directeur en programmeur van het festival, was er toen ook al bij als programmeur. “We wilden van meet af aan een feest neerzetten dat Baroeg over de volle breedte vertegenwoordigde. Het was een schot in de roos. Onder de bezoekers uit verschillende scenes ontstond een gebroederlijke sfeer die elk jaar weer terugkomt. Dat we dit nu voor het tiende jaar mogen doen en elk jaar blijven groeien, is geweldig. We zijn al die jaren enorm geholpen door de Rotterdamse gemeente, Rotterdam Festivals, de Popunie en diverse andere fondsen en sponsoren. Daarnaast is de tomeloze inzet van onze trouwe vrijwilligersgroep essentieel geweest voor het succes. Bedankt en op naar de 25 jaar!

Line-up op 3 stages in 2 tenten
Het festival heeft dit jaar drie stages, verdeeld over twee tenten: de Large Stage, de Electronic Stage en de Talent Stage. Op de Large Stage, in de eerste tent, staan de grote namen in harde of alternatieve gitaarmuziek. Naast Cenobites, Destruction en Tokyo Blade waren eerder Dog Eat Dog, Dool, Year Of No Light en Asphyx voor dit podium bevestigd. In de tweede tent wordt er begonnen met de Talent Stage waar dit jaar Inferum, The Devil’s Third en Drunken Dolly spelen. Daarna wordt het podium opgebouwd tot Electronic Stage. Daar is plaats voor underground elektronische muziek zoals drum ’n bass, industrial of electro. Hier spelen dit jaar Funtcase, De Likt, The Outside Agency, Grendel, Meta Meat en Ritualz.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ