Epitaph – A night at the old station

Facebookrssmail

Epitaph is een Duitse rockband die over een paar jaar 50 jaar bestaat. De band bestaat uit vier personen. Voor het live concert werd er een aantal gastmuzikanten uitgenodigd. Zoals violist Tim Reese, pianist Agnes Hapsari. En Klaus Henatsch op keyboards. Het oude station in Anderten (vlak bij Hannover) heeft een gezellige sfeer en goede akoestiek. Bovendien was dit station het startpunt voor menig Epitaph toer. Daarom werd deze locatie gekozen voor de opname ‘A night at the old station’. Tijdens dit concert werden oude en nieuw nummers gespeeld. Van het platenlabel kreeg ik een promo cd. Hierop staan 6 van de 14 nummers.

‘Outside the law’ is het openingsnummer. Dit nummer met zijn herkenbare intro, is al decennia oud. Al tijdens het intro is duidelijk dat het album live is. Alle vocalen samen vormen een mooi blend. Het instrumentale stuk wordt behoorlijk snel gespeeld. Het hoge vioolspel en de piano geven een extra dimensie. De fans zijn heel terecht enthousiast. Rustig gitaarspel van Heinz Glass en Cliff Jackson bij aanvang van ‘Love Child’. Tim bespeelt zijn viool vooral in het begin vrij somber en langzaam . De kwaliteit van het geluid is vrij goed. Bovendien is het mooi verdeeld over de boxen

‘Ain’t no liar’ het aangename start met een prima mix van lichte melodie en ritme. De ritmesectie bestaat uit: Bernie Kolbe op bas en Jim Mcgillivrary’ achter de drums. Het orgel trekt mijn aandacht. Mooie balans tussen de instrumenten onderling. Dat geldt ook voor de vocalen. De kwaliteit van het geluid is hier niet constant optimaal.  Heerlijke, uitgebreide drumsolo, altijd mooi bij een live concert. Vooral als die zo snel gespeeld is. Als iedereen weer mee speelt komt het orgel er lekker bovenuit. Als de titel een aantal keer wordt gezongen is het concert op de promo cd ten einde.

Met deze promo kreeg ik een kleine, maar vrij goede indruk van het echte album. Ik ga ervan uit dat er niet de zes beste nummers op staan. Maar dat deze nummers willekeurig zijn gekozen. Ik verwacht daarom dat de kwaliteit van promo cd en het echte album gelijkwaardig aan elkaar zijn. Als dat zo is, kunnen Epitaph fans deze set met een gerust hart aanschaffen. Ze zullen er zeker van genieten.

(77/100 MIG Music)

Tracklist:
CD
1.
1. Outside The Law
2. Big City
3. Remember The Daze
4. Crossroads
5 Villanova Junction
6. Moving To The City
7. Sign From Your Heart

CD2
1. Looking For A Friend
2. Ride The Storm
3. Little Maggie
4. Love Child
5. Ain’t No Liar
Bonustracks:
6. Rondo Alla Turk/One Of These Days
(Strings attached Version, Live)
7. Fire From The Soul
(Strings attached version, Live)

DVD
1.
Outside The Law 08:24
2.
Big City 06:35
3.
Remember The Daze 12:12
4.
Crossroads 08:22
5.
Villanova Junction 06:21
6.
Moving To The City 05:28
7.
Sign From Your Heart 06:02
8.
Looking For A Friend 06:07
9.
Ride The Storm 06:48
10.
Little Maggie 07:21
11.
Love Child 05:41
12.
Ain’t No Liar 09:05
Bonustracks:
13. Rondo Alla Turk/One Of These Days 06:09
(Strings attached Version, Live)
14. Fire From The Soul 06:42
(Strings attached version, Live)
15. Fährmannsfest 2016 impressions 05:02

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ