De vrijdag van Alcatraz Hard Rock & Metal Festival

Facebookrssmail

Over twee weken is het zover, dan start één van de hoogtepunten op de RockMuZine kalender. Op 11 t/m 13 augustus staat de tiende edities van Alcatraz Hard Rock & Metal Festival gepland en voor dit jubileum jaar pakt de organisatie flink uit. Allereerst zou er een bescheiden opening zijn op één podium met een viertal bands. De vrijdagavond is op zich al uniek voor het festival maar gaande weg bleek dat het programma voor deze avond werd uitgebreid. Niet één podium maar twee podia, niet vier bands maar maar liefst acht bands!

Acht namen dus waarvan het Kortrijkse Dyscordia als eerste aan de bak mag op het Prison podium. De progressieve metallers timmeren flink aan de weg, in maart vorig jaar verscheen de tweede langspeler ‘Words in Ruin’ en sinds dien duikt de band zo’n beetje overal. Een plekje op het “thuis” festival mag geen verrassing heten. Het eveneens uit Vlaanderen afkomstige Evil Invaders mag het spits afbijten op het Swamp podium. Een klusje waar de heren uit Limburg hun hand niet voor omdraaien. De aanstekelijke speed metal gebracht met veel enthousiasme en energie zal de prison ground doen opveren. In september verschijnt de tweede langspeler, ‘Feed Me Violence’, van de heren en na verwachting krijgen we daar al het één en ander van te horen.

Het Deense Pretty Maids is wellicht het meest bekend van de bands eerste decennia. Het heerlijke heavy metal debuut ‘Red, Hot and Heavy’ uit 1984 zal bij velen ongetwijfeld herinneringen oproepen. De band heeft niet stilgezeten en heeft inmiddels vijftien albums uitgebracht, de laatste langspeler stamt uit 2016: ‘Kingmaker’. De Britse heavy metal band Hell kent een een tragische oorsprong. Zo pleegde de oorspronkelijke zanger, Dave Halliday, eind jaren tachtig zelfmoord nadat het Belgische platenlabel Mausoleum records 2 weken voor dat het debuut album zou worden opgenomen failliet ging. Inmiddels is het debuutalbum ‘Human Remains’ in 2011 uitgebracht en ook een opvolger in 2013 genaamd ‘Curse and Chapter’. Het wachten is op een derde album dat in verband met de drukke werkzaamheden van producer Andy Sneap al even op zich laat wachten. Live is Hell vermakelijk met de theatrale zanger David Bower in een hoofdrol.

De Zwitserse Krokus bestaat al sinds 1975 en wordt al sinds jaar en dag vergeleken met AC/DC. De band kende haar hoogtepunt in de jaren ’80 met albums als ‘Metal Rendez-vous’ en ‘Headhunter’ en kende een bescheiden hitje met de Sweet cover ‘Ballroom Blitz’. Tegenwoordig doen de mannen het wat rustig aan, het laatste album ‘Dirty Dynamite’ verscheen in 2013 en eerder dit jaar bracht de band een cover album uit genaamd ‘Big Rocks’. Wie kent het Mercyful Fate gitaar tandem Michael Denner en Hank Shermann niet. De mannen hebben de handen maar weer eens ineen geslagen en hebben na de EP ‘Satan’s Tomb’ vorig jaar het debuut album ‘Masters of Evil’ uitgebracht onder de niets verhullende naam Denner Shermann. Verwacht behalve het eigen werk ook de klassiekers van cultband Mercyful Fate.

Over artiesten met een roemrucht verleden gesproken. Wat de denken van Dirkschneider waarvan de frontman en naamgever jarenlang het gezicht is geweest van de Duitse heavy metal band Accept. Accept is wat de klok slaat op Alcatraz daar Udo heeft aangegeven onder de huidige naam alleen Accept nummers te spelen. Onlangs verscheen het lice album ‘Live – Back to the Roots – Accepted!’ met alle krakers die we graag horen. Headliner van de vrijdag is Ghost. Met de heilige aanwezigheid van Papa Emeritus en zijn Nameless Ghouls kent Alcatraz een afsluiter van formaat, de clubshows van Ghost verkopen immers steevast uit. Het wachten is op een nieuw album, na het uit 2015 stamende ‘Meliora’ werden de fans zoet gehouden met de EP ‘Popestar’. Live zal Ghost mnniet verzaken en een aardige afsluiter zijn van een mooi programma.

Ook naar Alcatraz Hard Rock & Metal Festival? Koop dan hier je tickets!

RockMuZine heeft ook een prijsvraag, wil je een kans krijgen om een kaart te winnen lees hier wat je moet doen om hiervoor in aanmerking te komen.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ