Rage – Seasons Of The Black

Facebookrssmail

Sinds de Duitse formatie Rage voor het laatst van samenstelling is veranderd is alles weer in een stroomversnelling geraakt. In Amper 14 maanden ligt er nu weer een nieuw album. De opvolger van ‘The Devil Strikes Again’ uit 2016 heet ‘Seasons Of The Black’. Het is het 23ste album voor de band, die zichzelf vanaf 1986 Rage noemen. Daarvoor heette de band Avenger en onder die naam werd eerder een full album en een EP opgenomen. Naast Peter Wagner bestaat het trio uit gitarist Marcos Rodriguez en drummer Vassilios Maniatopoulos. Het nieuwe album is opgenomen in de Megafon studio in Burscheid en in de Soundchaser studio in Zanthoven.

De plaat opent met de titelsong ‘Seasons Of The Black’, en de toon is gezet. Waar het vorige album ophield gaat deze verder, en dat is zeker geen straf. Natuurlijk zijn bepaalde elementen na ruim 30 jaar voorspelbaar. De karakteristieke zang van Peavey is weleens slechter geweest. En met de songs ‘Blackened Karma’ en ‘Walk Among The Dead’ waan je je weer even terug naar halverwege de jaren negentig, de meest succesvolle periode van de band. Er word afgesloten met het opus ‘The Tragedy Of Man’ dat uit vier nummers bestaat en ruim 20 minuten duurt. ‘Gaia’ is daarvan geheel overbodig, terwijl ‘Bloodshed In Paradise’ het sterkste nummer van het album is. Het Epos eindigt met ‘Farewell’ en wellicht wordt daar bedoeld “Tot Ziens”. Want de jonge honden van Rage staan aan de vooravond van een zeer uitgebreide tour die zal starten in Europa in december.

Tot die tijd speelt Rage op festivals waarbij het eerst gespeeld wordt op Wacken Open Air. ‘Seasons Of The Black’ is een redelijk sterk album geworden en zal met open armen ontvangen worden bij de fans. In deze bezetting kan Rage nog jaren mee.

(80/100, Nuclear Blast Records)

Tracklist:
01 – Seasons Of The Black
02 – Serpents In Disguise
03 – Blackened Karma
04 – Time Will Tell
05 – Septic Bite
06 – Walk Among The Dead
07 – All We Know Is Not
08 – Gaia
09 – Justify
10 – Bloodshed In Paradise
11 – Farewell

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ