[STÖMB] – Duality

Facebookrssmail

Ik ben niet perse een grote fan van instrumentale albums, maar gelukkig komt er dan af en toe iets voorbij dat je wijst op de uitzondering die de regel bevestigt. Dit geldt ook voor de nieuwe EP van het Franse [STÖMB], ‘Duality’ genaamd. Het is een mooie combinatie van wat meer experimentele ambient nummers en wat hardere progressieve metal tracks. Wat de zes nummers verbindt is een gevoel van intimiteit, diepe gevoelens en dualiteit, maar dat laatste zal geen verrassing zijn.

De vierkoppige formatie uit Parijs maakt muziek waarbij de invloed van bands als Tesseract en Tool duidelijk hoorbaar is. En voor diegenen die bekend zijn met instrumentale progressieve metal van down-under, deze EP heeft iets weg van het werk van Sleepmakeswaves, een band uit Australië waar ik persoonlijk erg van gecharmeerd ben.

‘Duality’ is een bijzonder goed gekozen naam, zowel met betrekking tot de muziek als de titels van de tracks. Er lijkt een constante (af)wisseling te zijn tussen een lichte en een schaduwzijde, positief en negatief, tederheid en narigheid. Twee tegengestelde eigenschappen gaan steeds weer naadloos in elkaar over, aangevuld met gesproken tekst en (achtergrond)geluiden.

Wat is er jammer aan deze EP? Hij is kort, een krap half uur om precies te zijn. Ik had best nog meer willen horen van deze vier Fransmannen, maar wie weet wat de toekomst nog gaat brengen. Wat is er interessant aan deze EP? Elke keer dat je hem luistert (ik zet albums vaak op repeat) hoor je iets nieuws, alsof er weer een schilletje van de ui afgepeld is. Genieten dus! Al met al een aanrader en misschien wel het begin van een nieuwe liefde.

(85/100, Dooweet)

Tracklist:
1. The Dark Admirer
2. A Voice In My Head
3. We, The Duality
4. The Red Way 06:34
5. The Other Me
6. Contemplation Of The Cold

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ