Mist Of Misery – Shackles of Life

Facebookrssmail

Vorig jaar verscheen de tweede langspeler ‘Absence’ van het Zweedse Mist Of Misery, een album dat mijn aandacht trok en heeft vastgehouden. Nu, ruim een jaar later, laat de band, bestaande uit zanger / drummer Mortuz Denatus en gitarist / bassist Phlegathon, weer van zich horen. Geen derde langspeler maar een EP luisterend naar de naam ‘Shackles of Life’ is dat wat we hier bespreken. ‘Shackles of Life’ verscheen op 31 augustus via Black Lion Records.

De EP opent met het titel nummer ‘Shackles of Life’ dat aanvangt met rustige toetsen. Het nummer ontpopt zich als een symfonisch black metal nummer met atmosferische vocalen. Verschillende tempowisselingen en het steeds weer terugkerende kalme toetsenwerk remmen het nummer enigszins, het nummer mist net de flow. De EP kent een drietal instrumentale intermezzo’s waarbij de toetsen centraal staan, de meerwaarde van deze nummers ontgaat mij volledig. Beter zijn nummers zoals bijvoorbeeld ‘Broken Chains’, een nummer dat grotendeels wordt gevuld door keyboards en waarbij de drums de spanning brengt. Maar vooral zijn het de vocalen die het nummer dreiging geven, de ijzige schreeuwen met de kerkelijk zang geven het nummer een lading en maken het nummer interessant. Ook ‘Dagon’ is een lekker nummer, een compleet andere stijl, meer bombastisch maar luistert lekker weg.

Mist Of Misery roept met de EP ‘Shackles of Life’ gemende gevoelens op, sterke nummers worden afgewisseld met nietszeggend instrumentaal gepingel. De verwachting na het laatste album was hoog gespannen maar deze EP voldoet niet aan deze verwachtingen.

(70/100, Black Lion Records)

Tracklist:
1. Shackles of Life 07:26
2. Placid Drowing 01:56 instrumental
3. Broken Chains 09:26
4. A Dreamless Void (Euthanasia Part 2) 02:30 instrumental
5. Dagon 03:35
6. Opening Chapter to a Solitary Confinement 02:06 instrumental
7. Closing Chapter 02:51

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ