Mastodon – Cold Dark Place

Facebookrssmail

Het uit Atlanta afkomstige Mastodon bracht 31 maart dit jaar met ‘Emperor of Sand’ het zevende album uit het. Een album dat in het verlengde lag van voorganger ‘Once More ‘Round the Sun’, een album waarbij de rauwe randjes van de begin tijd zijn verdwenen. Mastodon heeft voor het laatste album meer nummers geschreven dan op de plaat paste en heeft de overige nummers op een EP gezet. Deze EP, ‘Cold Dark Place’ verschijnt op 22 september via Reprise Records.

De EP kent vier nummers waarvan het eerste nummer, ‘North Side Star’, een vrij tam en gevoelig nummer is. Opvallend zijn de meerstemmige vocalen die het nummer wat extra geven. ‘Blue Walsh’ opent met een bluesy riff en heeft wat meer tempo. Hoewel het nummer in het begin wat poppy klinkt, luister het nummer lekker weg. Na het solo gitaarwerk gaat het tempo nog wat verder omhoog en krijgen we echt Mastodon te horen.

‘Toe to Toes’ heeft een wat complexere gitaarriff waarbij de zanglijn wel erg herkenbaar klinkt. Het nummer heeft desalniettemin een “feel good vibe” en klinkt zeker muzikaal geweldig. Met meer progressiever werk en lekker up-tempo is dit zeker het beste nummer van de EP en had zeker niet mistaan op het album. Mastodont sluit af zo als het benoemt een langzaam, bijna balladachtig nummer met mooie, warme melodieën.

Zoals bij iedere EP die verschijnt met overtollig materiaal zijn ook de nummers op deze EP kwalitatief minder dan op het album. ‘Toe to Toes’ vormt hierop de uitzondering. Een leuke EP voor fan of verzamelaar.

(75/100, Reprise Records)

Tracklist:
1. North Side Star 06:10
2. Blue Walsh 05:13
3. Toe to Toes 04:29
4. Cold Dark Place 05:59

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ