Kill Your Darlings – From Ashes

Facebookrssmail

De Groningse rock band Kill Your Darlings laat zich inspireren door bands als Pink Floyd, Foo Fighters, Pearl Jam en Anouk e.a. De band is ontstaan in 2013 en ‘From Ashes’ is de eerste EP welke verscheen ik oktober 2017.

‘T.D/ D.D’ begint met een drumsolo, waar Ralf Pintzka een heerlijk basloopje doorheen speelt. Zangeres Myra Wortman heeft een vrouwelijk-stoere stem. Het ritme is niet ingewikkeld maar wel opzwepend. Door de opbouw van coupletje/refreintje zing je al vrij snel mee. Na de openingstrack heeft ‘Horizon’ een rustige start. Tempo en volume gaan omhoog. Door de volumewisselingen is de opbouw boeiender. De zang klinkt even aan de zachte kant ten opzichte van de muziek. Volgens mij heeft Myra meer power dan dat hier naar voren komt. Het klein gespeelde en gezongen deel zorgt voor een verrassend einde. Ook ‘Out of the blue’ gaat rustig van start. Myra’s stem vormt mooie combinatie met het kalme gitaarspel. Zo heel af en toe laat drummer Ricky Alves zich zachtjes horen op zijn cimbalen. Net als ik twijfel of dit een klein gespeeld nummer zal blijven of niet, volgt de opbouw naar meer tempo en volume. Jasper Schmidt en Phil Kühn zorgen ook hier voor gaaf gitaarwerk. Dit is een hele goede track. De start van ‘Cool Cat’ is lekker rockend, daar zorgen de snaren wel voor. Wat een beetje tegen valt is de voorspelbare opbouw van dit laatste nummer. Live gespeeld zal dit laatste nummer vast opzwepende werking hebben.

Deze EP telt vier tracks waar ‘Out of the blue’ er met kop en schouders bovenuit steekt.

(73/100, Eigen Beheer)

Tracklist:
1 T.D/ D.D (3.42)
2 Horizon (5.30)
3 Out of the blue (5.52)
4 Cool Cat (3.12)

Myra Wortman (zang)
Jasper Schmidt (gitaar)
Phil Kühn (gitaar) 
Ralf Pintzka (bas)
Ricky Alves (drum)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ