Ice War – Ice War

Facebookrssmail

Ice War is een nog erg jonge Canadese band en is opgericht in 2015 en ontstaan uit de band Iron Dogs. Een band kun je Ice War eigenlijk niet echt noemen, want het betreft hier een eenmans-project van ene Jo Capitalicide. Er is geen bio bijgeleverd en een zoektocht op internet levert ook geen aanvullende info op, behalve dan dat de band vanaf de oprichting enkele singles heeft uitgebracht en vorig jaar de EP ‘Battle Zone’. het gelijknamige debuut album verschijnt op 29 september via Shadow Kingdom Records.

Vanaf het 1e moment dat je naar opener ‘Battle Zone’ luistert weet je direct wat voor vlees je in de kuip hebt, oldschool metal op de NWOBHM geschoeid. Dat hoeft op zich geen enkel probleem te zijn, de US band Night Demon toont namelijk aan dat zij deze stijl erg goed beheersen. Je voelt hem al aankomen, Ice War zakt behoorlijk door het ijs: nagenoeg alles rammelt aan dit eerste full-album : vooraleerst de zwakke, matige nummers, oninteressante gitaarpartijen, vlakke zang welke regelmatig op het valse af is, een gedateerde productie, waarbij met name de drums nauwelijks uit de verf komen. Na een paar nummers weet je wel genoeg en haak je af.

Kortom, een album wat beter niet uitgebracht had kunnen worden. Waarom dan toch een recensie als dit album volgens recensent dezes zo matig is? De band heeft haar album opgestuurd en verdient dan ook een eerlijke kans.

(30/100, Shadow Kingdom Records

Tracklist:
1. Battle Zone 02:55
2. Dream Spirit 03:33
3. Standing Rock 03:37
4. I Am the Prisoner 04:40
5. Slaver’s Whip 03:25
6. Reverence of Gold 03:28
7. We Will Stand 04:23
8. Falling Out 04:11

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ