Mother Engine – Hangar

Facebookrssmail

Mother Engine is afkomstig uit Duitsland bestaat sinds 2012 en ‘Hangar’ is hun derde album Bij het beluisteren van instrumentale rock moet ik altijd denken aan een soundtrack van een film of documentaire. Het is namelijk perfecte muziek voor een producer om deze nummers te gebruiken. Maar ook is het zo dat deze muziek van Mother Engine het live nog vele malen beter zal doen dan op plaat. Zien en horen is nog meer meegesleept worden in de zweverige en dromerige nummers van de band.

‘Hangar’ is het eerste album bij Heavy Psych Sounds. Het telt maar 4 nummers maar klokt 1 uur en 18 minuten. Gemiddeld duurt elk nummer ongeveer 20 minuten. De bandleden van Mother Engine zijn zeer begenadigde muzikanten en het is dan ook een genot om naar de mannen te kijken en te luisteren. Mooi te zien hoe ze zelf ook opgaan in hun muziek (check You Tube). Muzikaal weet dit trio een hoop muziekstijlen te combineren in hun nummers, zo is bijvoorbeeld het derde nummer, ‘Tokamak’, een nummer wat halverwege een jazzy swing krijgt door dat er blazers voorbij komen en dat in combinatie met een lekkere gitaarsolo zou deze band niet misstaan binnen de huidige programmering van North Sea Jazz.

Ook dit album is weer “live” in de studio opgenomen, iets wat met deze stijl zeker wel mogelijk is daar de nummers klinken als spontaan ontstaan tijdens een jam. Deze band kun je in het rijtje plaatsen van Karma To Burn, Crippled Black Phoenix en Long Distance Calling. De productie is helaas niet zo vet, dat is jammer want anders zouden de nummers er meer uitknallen en dat past goed bij instrumentale langdradige en soms zweverige rock. Het nummer dat er het meest uitspringt van de vier is ‘biosprit’. Dit is een heerlijk opbouwend en uitgesponnen nummer.

(70/100, Heavy Psych Sounds)

Tracklist:
1. Prototyp
2. Biosprit
3. Tokamak
4. Weihe / Leerlauf

Mother Engine is:
Chris Trautenbach – Guitar
Cornelius Grünert – Drums
Christian Dressel – Bass

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ