Win kaarten voor Y & T in Gebr. de Nobel

Facebookrssmail

In de maand oktober bezoekt de Amerikaanse hardrock legende Y & T wederom ons land voor een aantal optredens en op donderdag 19 oktober is de band weer te gast in het Leidse Gebr. de Nobel. Y & T is opgericht in de jaren ’70 onder de naam Yesterday and Today en bracht twee albums waarmee ze vooral op het eigen continent wat aandacht genereerden. Na de naamsverandering in Y & T verscheen in 1981 het album ‘Earthshaker’ en vanaf dat moment lag ook Europa aan hun voeten. Hoewel de band vooral bij het selecte hardrock liefhebbend publiek op de radar verscheen deden de heren goede zaken met o.a. voorprogramma’s voor Ozzy Osbourne, AC/DC en Mötley Crüe, in 1982 was de band te gast op Pinkpop. Na ‘Earthshaker’ verschenen nog twee klassiekers te weten: ‘Black Tiger’ in 1982 en ‘Mean Streak’ in 1983. De band speelde op alle grote festivals en had een grote populariteit. Nadien sloeg de band een wat andere weg in en scoorde vooral kleine hitjes in de US.

Live speelt Dave Meniketti, als enig overgebleven bandlid, met zijn collega’s nog steeds veel nummers van de drie klassiek albums uit de beginjaren ’80 met dezelfde energie en liefde voor muziek. De spelvreugde van de mannen is overduidelijk en de heren tonen zich daarnaast graag in de zaal voor een praatje met de fans.

Kortom, Y & T brengt na al die jaren nog steeds een leuke en energieke show en is een band die je gezien moet hebben als hardrock liefhebber. Dat kan, want RockMuZine heeft voor de show in Gebr. de Nobel 2 x 2 kaarten weg te geven. Wil je hierop kans maken, like RockMuZine op Facebook en deel dit bericht op je timeline voor 8 oktober.

Meer info vindt je in het Facebook event en wil je geen risco nemen en er gewoon bij zijn dan bestel je jouw tickets hier.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ