Mylk – Rough Riders & Underdogs

Facebookrssmail

Mylk is een blues/southern rockband uit Limburg. De ‘Mylk-mannen’ maken nummers die gevuld zijn met een flinke dosis energie.
Het intro van ‘Life ain’t easy’ is goed verdeeld over de boxen. Door het vintage geluid klinkt het een beetje stoer, wat ruiger dan op hun vorige album, ‘Live it loud’. De licht ruwe zang van gitarist Dave James Hendrikse past er goed bij. Hij zingt behoorlijk verstaanbaar. Bassist Harrold Nabben is duidelijk te horen. De snaren zijn ruim vertegenwoordigd, want naast Dave James is ook Jan van Haperen gitarist. Jan van der Pluijm maakt op de drums de line-up compleet. Dit openingsnummer, en de nummers die hierop volgen zitten niet heel ingewikkeld in elkaar. Maar ze klinken wèl lekker.

De achtergrondzang in ‘Why am I angry’ is voorspelbaar. Toch past dit wel binnen dit bijna lieflijk aandoende nummer.
Je zingt al snel mee met ‘Lie to me’. Het ritme is eenvoudig maar opzwepend. Als vanzelf tap ik mee met mijn voet. Het eerste deel van de backing vocals is vrij voorspelbaar. Maar de paar vocale uithalen zijn onverwacht. Die hadden best langer mogen duren. De vertraging in de muziek is goed gekozen. Sneller dan verwacht is het ‘oude’ tempo, met aangenaam gillend gitaarwerk, terug. Er volgen een aantal ongecompliceerde, no nonsens rocknummers. De intro’s zijn divers. De opbouw van de nummers verschillen te weinig van elkaar. In een aantal nummers zitten leuke details.

Een rustige, akoestische start van ‘Ain’t got time for a broken heart’. Zou dit zo blijven? Het tempo wordt opgeschroefd tot mid-tempo, het volume gaat er in mee. Weer een goed nummer maar niet heel bijzonder. Want tempo en volume blijven ongeveer op hetzelfde niveau. Hier had zeker meer in gezeten. ‘Old school rock ‘n roll’ heeft een pakkend drum intro, de snaren scheuren en lekker doorheen. Als je uit je dak wilt gaan, dan is dit er het juiste nummer voor. Live gespeeld zal dat ook zeker gebeuren. Het einde sterft mooi weg. Tot slot ‘Left my groove thang on the table’. De bas loopt als een rode draad hier door heen. Dit is duidelijk anders dan de rest. Geen up tempo, maar laid back met lazy jazz invloeden. Nadeel is wel dat het ritme grotendeels hetzelfde is. Een verwachte wending blijft uit.

Heeft Mylk een diepe indruk op mij gemaakt? Nee, dat niet. Maar ‘Rough Riders & Underdogs’ is absuluut een lekker plaatje. Heerlijk om naar te luisteren als je zin hebt in ongecompliceerde nummers. De balans tussen blues en southern rock helt iets meer over naar de rock. Maar daar is natuurlijk niks mis mee! Mylk heeft een flink portie energie laten horen. Live gespeeld zal dat zeker voor een prima sfeer zorgen.

(75/100, Isa Records)

Tracklist:
01. Life Ain’t Easy
02. Eyes Wide Open
03. Pillar To Post
04. Why Am I Angry
05. Lie To Me
06. Way Back Home
07. Johnny Had A Rifle
08. Angry Young Man
09. Ain’t Got Time For A Broken Heart
10. Old School Rock ’n Roll
11. Left My Groove Thang On The Table

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ