IRON FIRE – BEYOND THE VOID

Facebookrssmail

Iron Fire - Beyond The VoidBegin maart bracht de Deense band Iron Fire alweer hun negende studio album ‘Beyond The Void’ uit via het label Crime Records. De band zal bij velen bekend zijn dankzij hun debuut ‘Thunderstorm’. Vooral in de Deense Power Metalscene beschouwend als een echte Cult Classic. Voor degenen die Iron Fire niets zegt: de band maakt een interessante mix van Power Metal, Heavy en Thrash Metal. Logisch, want hun invloeden liegen er ook niet om: van Judas Priest en Helloween tot aan Testament en alles wat ertussen in zit.

Na een bombastisch intro opent de band met een lekker stevig drumspel en een uitstekende gitaarriff de titeltrack ‘Beyond The Void’. Ik geef vocalist Martin Steene direct een compliment voor zijn uitstekende vocale kwaliteiten die bovendien lekker in het gehoor liggen. Steene weet duidelijk wat hij kan met zijn stem, zonder dat hij de behoefte heeft om er allerlei trucjes mee uit te halen.

Muziek en zang sluiten prima op elkaar aan. Dat blijkt uit de tracks ‘Final Warning’, ‘Cold Chains of The North’, ‘Bones and Gasoline’, ‘Old Habits Die Hard’ en ‘Judgement Day’. Naast de zang verzorgt Steene de bass partijen en dat doet hij eveneens uitstekend. Drummer Gunnar Olsen kan ook een aardig moppie drummen en het gitaarspel van Kirk Backarach klinkt lekker puur zonder dat hiervoor eveneens allerlei technische trucs worden uitgehaald. Daardoor zou een track als ‘Cold Chains of The North’ prima geschikt zijn voor radio airplay. ‘Bones and Gasoline’ heeft een prima 80’s sound en ‘Old Habits Die Hard’ hebben een verrassende, haast Metalcore-achtige Bassriff. Mooie ballad is de track ‘Judgement Day’, waarvan het refrein live uitnodigt tot meezingen.

Lekker stevig raggen is het met ‘To Hell and Back’ en ‘One More Bullit’. En met afsluiter ‘Out of Nowhere’ heeft Iron Fire een prima afrondende mid-tempo track. Pure Power Metal vanuit een interessante Europese hoek. En dat mag weleens tijd worden dan uit de aanvoerende landen als Duitsland en Finland (Waar nieuwe bands toch steeds meer van hetzelfde neigt te klinken.) Voor de Power Metalliefhebbers die nieuwsgierig zijn en graag open staan voor iets nieuws (Of toe zijn aan afwisseling misschien.) Kan ik ‘Beyond The Void’ van harte aanbevelen. Het jaar is nog altijd jong, maar ‘Beyond The Void’ is een grote kanshebber om een van de beste Power Metal albums van dit jaar te worden. Fijne band met een aangename sound, vocalen en voldoende afwisseling. (98/100) (Crime Records)

TRACKLIST BEYOND THE VOID:

1. Intro
2. Beyond the Void
3. Final Warning
4. Cold Chains of the North
5. Wrong Turn
6. Bones and Gasoline
7. Old Habits Die Hard
8. Judgement Day
9. To Hell and Back
10. One More Bullet
11. The Devils Path
12. Out of Nowhere

LINE UP IRON FIRE:

Martin Steene – Vocals & Bass
Kirk Backarach – Guitar
Gunnar Olsen – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ