Sparzanza – Announcing The End

Facebookrssmail

Sparzanza is een uit het Zweedse Karlstad afkomstige metal band ontstaan in 1996. Oorspronkelijk was de band te plaatsen in het hokje van de stonermetal maar in 2007 bracht de band het derde album ‘Banisher of the Light’ en gooide het daarmee over een geheel andere boeg. In een vrij constante line-up bracht de band verschillende albums met een min of meer constante sound, de laatste langspeler verscheen in 2014 met ‘Death Is Certain, Life Is Not’. Voor langspeler nummer acht vertrok de band naar Spanje om aldaar een nieuw album te schrijven. Een intensief proces met het uiteindelijke doel de Amerikaanse markt te veroveren. Album nummer acht, ‘Announcing The End’, verschijnt op 27 oktober via Despotz.

Nu is er natuurlijk niets mis met ambitie maar veelal verandert een band de stijl wanneer het in de US wil doorbreken. Gelukkig is er bij de nieuw plaat van Sparzanza niet veel van te merken en brengt de band lekkere en melodieuze metal zoals we gewend zijn. Het titelnummer ‘Announcing The End’ klinkt alsof de band klaar voor een avontuur op het andere continent, een pakkend nummer waarbij de sterke, wat rauwe vocalen van zanger Fredrik Weileby goed naar voren komen.

Het album staat vol met stevige rockers als ‘Vindication’, ‘To the One’ en ‘We Are Forever’ met pakkende riffs en pouplair klinkende refreinen maar Sparzanza brengt ook nummers op een lager tempo. Het nummer ‘Whatever Come May Be’ is een semi ballad en ‘Breathe in the Fire’ en ‘The Dark Appeal’ zijn vrij tammer rockers.

Sparzanza brengt met ‘Announcing The End’ een album dat lekker weg luistert. Een album met ongecompliceerde metal, lekkere riffs en sterke vocalen en hoeft met deze plaat niet onder te doen voor de Amerikaanse genregenoten. Missie geslaagd.

(75/100, Despotz Records)

Tracklist:
1. Announcing the End
2. Damnation
3. Whatever Come May Be
4. Vindication
5. The Trigger
6. Breathe in the Fire
7. One Last Breath
8. To the One
9. The Dark Appeal
10. We Are Forever
11. Truth Is a Lie

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ