Fateful Finality – Executor

Facebookrssmail
Fateful Finality - Executor

Fateful Finality is een Duitse band afkomstig uit Stuttgart om precies te zijn. In 2007 begint het allemaal als drummer Mischa Wittek de band compleet maakt. Ondanks dat Fateful Finality al  een dikke 10 jaar bestaat opereren ze nog steeds in de anonimiteit. Ook ik moet eerlijk bekennen dat ik niet bekend ben met deze band en hun voorgaande albums. Vreemd want Fateful Finality speelt een lekkere pot Stuttgarter Bay Area Thrash. Ook op internet is er weinig te vinden over deze vier Duitsers. Wat wel te vinden is, is dat ze in 2012 de Wacken Metal Battle hebben gewonnen. ‘Executor’ is hun 4e album en op basis van het muzikaal gebodene ga ik de voorgaande 3 albums ook zeker een keer beluisteren.

Fateful Finality speelt Thrash Metal zoals het gespeeld moet worden, de nummers zitten stuk voor stuk goed in elkaar en bevatten alle elementen waaraan een Thrash nummer moet voldoen. Breakdowns, goede riffs, fijne gitaarsolo’s alles met een Bay Area sausje gespeeld.

De zang is ook dik in orde. Lekker agressief gezongen door zanger/gitarist Simon Schwarzer en de sporadisch cleane zang wordt verzorgd door de andere gitarist Patrick Prochiner. De ritmesectie is ook dik in orde en zorgt voor een strakke solide basis. We krijgen 7 eigen nummers (het introotje ‘Time Has Come’ heb ik even niet meegeteld) voorgeschoteld plus als bonus en hidden Track ook nog eens 2 covers, namelijk ‘Moonchild’ van Iron Maiden en ‘Overkill’ van Motorhead. Deze 2 nummers worden niet klakkeloos nagespeeld, er wordt een eigen draai aangegeven. Iets wat ik persoonlijk altijd bewonderenswaardig vindt. Mijn complimenten derhalve.

Iedereen die houdt van goedgespeelde Thrash Bay Area stijl moet dit album een kans geven. Half puntje aftrek wegens gebrek aan originaliteit (80/100) (Fastball Music)

Track List

1 Time Has Come (intro) (0:59)
2 Fire And Brimstone (3:54)
3 The Raid (4:10)
4 Wreckage Of The Flesh (4:05)
5 Expect Your Executor (4:50)
6 They Breed The Dead (4:34)
7 Rot (4:29)
8 Venomous (5:33)
9 Moonchild (bonus-track/ Iron Maiden-cover) (5:32)
10 Overkill (hidden track/ Motörhead-cover) (3:32)

Line Up

Simon Schwarzer-Guitars/Vocals
Patrick Prochiner-guitars/Vocals (clean)
Philipp Murder-Bass
Mischa Wittek-Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ