Nick Oliveri – No Hits At All vol. 3

Facebookrssmail

Als een ware Rock ‘n Roll Outlaw grijnst Nick Oliveri de luisteraar toe vanaf de hoes van zijn nieuwe ep. Gehuld in een kaki uniformjasje, glad gepolijst schedeldak, shotgun in de hand en vanachter een oversized pilotenbril en de rook van een dikke sigaar lijkt Oliveri zo weggelopen uit een jaren zeventig tv-serie.

Wie bij een plaat van Nick Oliveri fuzzende gitaren en droge woestijnritmes verwacht komt bedrogen uit. Op ‘No Hits At All vol. 3’ is slechts een enkele referentie naar zijn rijke verleden in de stoner rock te herkennenEnkel het bijna uitgespuwde:  “Kyuss dies!” in het gelijknamige nummer herinnert aan Palm Desert. ‘No Hits At All vol. 3’ is een ziedende rock ’n roll plaat geworden met de rauwe energie van punk. De riffs spatten van de plaat, Oliveri maakt zich overduidelijk boos en wil dat onverbloemd aan de wereld laten horen. Het resultaat is te horen in punk-achtige uitbarstingen als ‘Luv is Fiction’, ‘Country As Fuck’ en ‘The Mob Rules’. ‘R n R Outlaw’ klinkt met zijn loodzware riffs en intens uitgeschreeuwde vocalen als een levenscredo van Nick Oliveri. Het absolute prijsnummer is ‘Kyuss Dies’, een nooit eerder uitgebracht pareltje van het roemruchte Kyuss Lives. In ‘Kyuss Dies’ speelt een geweldige basriff de hoofdrol  en hiermee wordt de spijkerharde rock ’n roll op een vervreemdende manier funky. De oren krijgen even wat rust als in ‘Medication’ het gas wat terug wordt genomen. Hier horen we zowaar zelfs enige melodie en klinkt er tussen alle distortion en feedback in de gitaren zowaar een catchy popliedje dat zich al na één luisterbeurt onweerstaanbaar in je kop nestelt.

Als je ‘No Hits At All vol. 3’ opzet met de verwachting een volbloed stoner album in de traditie van Kyuss en Queens of the Stone Age te gaan horen dank om je van een koude kermis thuis. De referenties die bij mij opkomen zijn eerder Motörhead en Black Flag dan Kyuss en Fu Manchu. Maar als je je daar overheen weet te zetten en jezelf mee laat voeren in de samengebalde energie van de rock ’n roll uitbarstingen biedt ‘No Hits At All vol. 3’ een kleine 20 minuten topvermaak.

‘No Hits At All vol. 3’ werd op 20 oktober uitgebracht door HEAVY PSYCH SOUNDS. (75/100)

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ