Aegrus – Thy Numinous Darkness

Facebookrssmail

Aegrus is een uit het Finse Kouvola afkomstige black metal band ontstaan in 2005. Na wat demo’s verscheen in 2011 de EP ‘Luciferian Engravings’ in eigen beheer. In 2015 verscheen het debuut album ‘Devotion for the Devil’ via het Franse black metal label Drakkar Productions. Na weer een EP, ‘Conjuring the Old Echoes’ (2016), werd er getekend bij Saturnal Records en dit resulteerde in de tweede langspeler van de band ‘Thy Numinous Darkness’ welke op 20 oktober verscheen.

Openingsnummer ‘Embodiment Of Chaos’ is een uitzonderlijk sterke start. Het nummer start up-tempo met sterke drums, smerige vocalen en sterk gitaarwerk met een melodie die als rode draad in het nummer te koren is.  Het trage tussenstuk met solo is heerlijk waarbij de vocalen van drummer Jani “Invulta” Rämä goed tot zijn recht komen. ‘Psalms Of Satan’ opent snel en hard als een old school black metal nummer. De moderne aspecten, zoals we die kennen van black metal bands uit deze eeuw, vormen een ideale mix met het rauwe ip-tempo werk. Sterk en repeterend gitaarwerk en bruut met denderende blastbeats.

Behalve het snelle werk schuwt Aegrus ook het mid-tempo werkt niet zoals te horen is in ‘Thy Numinous Darkness’. Een nummer met tempowisselingen en met wederom een hoofdrol voor gitarist Lux Tenebris en Invulta met zijn belastende drums. ‘The Black Stream Of Death’ klinkt wat bombastisch en wellicht het meest gangbare nummer op het album. Melodieus gitaarwerk op een wat populair klinkende riff. Het tussenstuk met de ijzige en smerige schreeuwen op een poppy drumsound is een mooi contrast. Aegrus sluit af met ‘Transcendence’, het intro van het nummer is traag en wordt gevuld door een hoge gitaarsolo, de vele herhalingen die volgen doen de wenkbrauwen fronzen, het instrumentale nummer heeft het net niet, hoewel de gitaarsolo’s wel sterk zijn.

Aegrus heeft met ‘Thy Numinous Darkness’ een sterk album gebracht en weet de brute old school black metal goed combineren met moderne aspecten van het genre. Een aanrader!

(87/100, Saturnal Records)

Tracklist:
1. Embodiment Of Chaos
2. Call Of Lucifer
3. Psalms Of Satan
4. Thy Numinous Darkness
5. The Black Stream Of Death
6. Dark Essence
7. Transcendence

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ