The Iron Maidens brengen een top tribute show naar Cultuurpodium Boerderij

Facebookrssmail

Op zaterdag 21 oktober stonden The Iron Maidens in Cultuurpodium Boerderij te Zoetermeer en als opwarmer hebben zij de band Cheap Thrills meegenomen. Puur lady rock maar dan wel met ballen. Cheap Thrills bestaat uit vier eigenzinnige dames uit Haarlem. De band is nu een aantal jaar bezig en ragt menige podia brandschoon met hun ongepoetste rauwe rock. In april 2013 brachten zij de EP ‘My Beaver Likes Wood’ uit. Niks in houden ..vanaf de eerste noot vol gas en worden wij als aanwezige totaal omver geblazen door een orkaan aan muziek noten die de brandblaren op je gezicht aanbrengen en als fotograaf is het bij deze rockers afzien. Sinds 2012 bestaat Cheap Thrills uit: Hermance (gitaar), Selma (zang), Nienke (drums) en Dorien (bas). De dames brengen een lekker potje onvervalste, rauwe Rock ‘n’ Roll en zijn een welkome opwarmer voor The Iron Maidens.

Mij is ingefluisterd dat The Iron Maidens de beste tribute band van Iron Maiden is, tijd om dit aan den lijven te gaan aanschouwen en als Iron Maiden fan zijn mijn verwachtingen daarom hoog gespannen. Afkomstig uit het Amerikaanse Los Angeles opgericht in 2001 is The Iron Maidens de enige vrouwelijke tributeband van Iron Maiden. Zij brachten hun debut album, ‘World’s Only Female Tribute to Iron Maiden’, uit in 2005. In totaal brachten de Maidens drie albums uit. Met Kirsten Rosenberg (“Bruce Chickinson”) op zang, Linda McDonald (“Nikki McBurrain”) op drums, Courtney Cox (“Adriana Smith”) gitaar, Nikki Stringfield (“Davina Murray”) gitaar en Wanda Ortiz (“Steph Harris”) op bas smelten beauty en muzikaliteit in één.

Na het intro, UFO’s ‘Doctor, Doctor’, volgt een ander intro en wel dat van ‘Churchill’s Speech’ waarna de dames doordenderen met ‘Aces High’ en ‘2 Minutes to Midnight’. The Iron Maidens spelen zo’n beetje alle grote Maiden songs inclusief nummers als het instrumentale ‘Losfer Words (Big ‘Orra)’ en het lange ‘Rime of the Ancient Mariner’. Natuurlijk is er plaats in de setlist voor de krakers als ‘The Trooper’, ‘The Number of the Beast’ en het goed uitgevoerde ‘Children of the Damned’ voordat ‘Fear of the Dark’ de reguliere set afsluit. The Iron Maidens komen terug voor de toegiften en spelen ‘Hallowed Be Thy Name’ voordat er afgesloten wordt met de traditionele Klassieker ‘Iron Maiden’.

Foto’s (C) Johan Sonneveld

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ