Northlane brengt Australische invasie naar Haarlem

Facebookrssmail

Het is 3 december en de Alien World Tour brengt Northlane naar Haarlem in een compleet Australische line-up. Polaris is mee als special guest en de avond wordt geopend door Void of Vision. Oorspronkelijke planning was nog dat Silent Planet tussen die twee bands zou spelen, maar de Amerikanen hebben helaas moeten cancellen.

Opener Void of Vision kwam afgelopen september nog met zijn tweede album genaamd Hyperdaze. De nadruk tijdens deze set ligt dan ook nogal op dit album. Een van de voordelen aan het gemis van Silent Planet is dat de deuren later openen, waardoor ook de opener later speelt. Hierdoor staat de zaal wat verder vol dan je normaal gewend zou zijn bij een opener. De pit opent zich al snel tijdens de groovy en energieke set die het viertal neerzet. Void of Vision is een band die in de toekomst nog wel eens snel zou kunnen groeien dus hou ze in de gaten!

Polaris is al een redelijk gevestigde naam binnen de metalcore/post-hardcore scene en dit is dan ook niet zonder reden. Het laatste wapenfeit van de band, The Mortal Coil, is op dit moment al iets meer dan 2 jaar oud maar werd her en der beprezen als een van de betere albums uit 2017. Ondertussen is de band rustig bezig om begin volgend jaar zijn tweede full-length album te releasen. De band zet een ijzersterke set neer, inclusief een nog ongereleased nummer. Het aantal stemmen dat mee zingt vanuit de zaal is hoger dan verwacht en toont aan dat Nederland klaar is voor een headline tour van Polaris zodra het nieuwe album uit is!

Northlane brengt een ronduit overdonderende set op deze avond. De setup die de band aan lichten meebrengt, de goede geluidsmix en de energie die de band op het podium heeft dragen bij aan een optreden dat makkelijk grotere zalen als de AFAS plat zou kunnen spelen. Het grootste minpunt, als je het al een minpunt wil noemen, is dat vocalist Marcus Bridge een effectenpedaal over zijn microfoon heeft lopen. Tijdens de nummers zelf is dit niet echt te merken (deels omdat deze mogelijk ook op het album gebruikt worden), maar het valt vooral op tijdens de korte momenten waarop Marcus het publiek toespreekt.

Zoals te verwachten viel met een “Alien World Tour” speelt de band veel van het nieuwste album Alien. Maar dan ook echt VEEL; alleen Paradigm en Rift blijven uit. Naast deze 9 nummers worden Citizen, Intuition, Obelisk, Rot en Quantum Flux toegevoegd als oudere nummers. Tussen deze nummers is de afwisseling oud/nieuw wel heerlijk geregeld. Het is eigenlijk wel jammer dat de band maar een uurtje speelt, want iets meer nummers van eerdere albums was wel leuk geweest. 

Foto’s (c) Kealey Oosterom

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ