Leidse Anvil week eindigt met show in Gebr. de Nobel

Facebookrssmail

Op donderdag 1 februari staat de Canadese cultband Anvil op de planken in Gebr. de Nobel. De band, oorspronkelijk opgericht in 1978 als Lips, bracht in 1981 onder de eigen naam en in eigen beheer het debuut album ‘Hard ‘n’ Heavy’ uiten trok daarmee de aandacht van de platenbonzen. Er werd een platendeal getekend bij Attic Records en wat volgde waren twee tijdloze albums. Eerst verscheen in 1982 ‘Metal on Metal’ en een jaar later verscheen wellicht het beste album ‘Forged in Fire’. De band inspireerde met deze albums bands als Metallica en Antrax en waar deze bands de weg naar eeuwige roem vonden bleef die roem voor Anvil uit. Ongeluk en mismanagement lagen ten grondslag aan het feit dat Anvil een band bleef met een cultstatus maar nooit de faam zou krijgen die de band verdiende.

Anvil blijft volhouden en op vrijdag 19 januari komt met ‘Pounding the Pavement’ het zeventiende album uit welke ongetwijfeld verkrijgbaar is in platenzaak Velvet aan de Nieuwe Rijn 34 te Leiden. Velvet heeft de gehele week Anvil centraal staan in de etalage.

In 2009 verscheen de documentaire ‘Anvil! The Story of Anvil’ en deze documentaire was een groot succes. De film verhaalt over de band en haar historie met successen en miskleunen welke even humoristisch als pijnlijk gebracht worden. Behalve dat de film een succes was kreeg ook Anvil na jaren zwoegen de aandacht die het verdiende. Vanwege het optreden in Gebr. de Nobel is op woensdagavond 31 januari de documentaire te zien in bioscoop Trianon aan de Breestraat 31. De toegang voor deze eenmalige voorstelling kost € 5,00 en op vertoon van je concertticket ontvang je 1 gratis consumptie.

Op donderdag 1 februari dus Anvil en als support zijn daar de rockband Grey Attack en de Bulgaarse heavy metal band Rampart.

Donderdag 1 februari 18:30 tot 23:00
Gebr de Nobel, Marktsteeg 8, Leiden
Tickets bestel je hier

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ