ZZ Top, Dream Theater, Fish en meer naar Bospop

Facebookrssmail

Met de bevestiging van ZZ Top, Anastacia, Fish, Band of Friends en Layla Zoe is de toon voor de zaterdagprogrammering van Bospop 2015 gezet. En ook Dream Theater, Jools Holland and His Rhythm & Blues Orchestra, Anathema, Danko Jones, Thunder, The London Souls en Dizzy Mizz Lizzy weten in juli hun weg naar Weert te vinden, maar dan op zondag. De 35e editie van Bospop vindt plaats op zaterdag 11 en zondag 12 juli 2015 op Evenemententerrein A2 Weert Noord.

logo_grootBilly Gibbons, Dusty Hill en Frank Beard en zijn mannen sluiten de zaterdag van Bospop 2015 uiteraard niet voor niets af. De bluesrock van de grootheden van ZZ Top is niet alleen tijdloos, maar ook ongeëvenaard. Dezelfde avond: Anastacia. Ze brak door als tiener op MTV en verkocht een stevig aantal popalbums. Inmiddels is ze al wat jaren teruggekeerd naar haar basis; rock zonder opsmuk. Ze bracht vorig jaar een nieuw album uit, maar op de Weerter festivalweide mogen we uiteraard ook rekenen op oeroude hits als ‘I’m outta love’ en ‘Not that kind’.

Verder viert voormalig Marillion-frontman Fish dit jaar het 30-jarig jubileum van de klassieker ‘Misplaced Childhood’. Sinds hij de band in 1989 verliet is hij twaalf studio-albums verder en de sleet zit er nog steeds niet op. Dat geldt ook voor de muziek van Rory Gallagher, die springlevend wordt gehouden door Band of Friends. Niet zomaar een coverbandje; de formatie heeft ook prachtig eigen werk en werd bovendien uitgeroepen tot beste live band op de Europese Blues Awards in 2013. Ook Layla Zoe is aanwezig op Bospop. De Canadese is de status van talent al een tijdje ontstegen en wordt regelmatig vergeleken met Janis Joplin. De blueszangeres wordt geroemd om haar veelzijdigheid en ongepolijste optredens en kan daar ook in Weert prima mee uit de voeten.

Op zondag 12 juli staat de Amerikaanse symfonische rockgroep Dream Theater op Bospop. De band heeft meer dan tien miljoen albums verkocht en nog steeds zijn gitarist John Petrucci en de mannen hongerig. Natuurlijk is dat ook on stage te merken; niet voor niets bracht de band in 2013 een officieel live-album uit. Jools Holland and His Rhythm & Blues Orchestra zijn even daarvoor aan de beurt. Met onder andere Gilson Lavis en gastvocalisten Ruby Turner & Louise Marshall zal dit een bijzonder optreden worden op Bospop. Weert verwelkomt ook de progressieve rockers van Anathema. De lads uit Liverpool zijn ondertussen al een kwart eeuw onderweg en brachten vorig jaar nog het album ‘Distant Satellites’ uit.

Vergeet ook de hardrock van Danko Jones en zijn gelijknamige band niet. Deze staat garant voor strakke shows, vandaar dat hij zo’n beetje heel Europa heeft gezien op tour. Thunder kan daarover meepraten. Al vanaf 1990 keihard aan de weg timmerend, and still going strong. Ook The London Souls zullen in Weert keihard uitpakken, maar dan met catchy rock and roll. En de leden van Dizzy Mizz Lizzy uit Denemarken zijn na een pauze van meer dan tien jaar gelukkig ook gewoon weer bezig met waar ze goed in zijn: tenten op hun kop zetten, figuurlijk dan. Laten ze daarvoor juist op Bospop aan het juiste adres zijn.

Op Bospop treden ruim twintig bands op, verdeeld over twee podia: het hoofd- en een tentpodium. Op Bospop bevindt zich verder een gezellige camping met de benodigde faciliteiten, een 24-uurs tent en een sfeervolle festivalmarkt. Op de website www.bospop.nl staat alle beschikbare informatie over het festival, de artiesten en de kampeermogelijkheden. Binnenkort worden er meer namen aangekondigd voor het festival.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ