Happy birthday Sarah Jezebel Deva

Facebookrssmail

Sarah Jezebel Deva werd geboren als Sarah Jane Ferridge in Forest Gate, Londen op 25 februari 1977 en is bekend als zangeres van de black metal band Cradle Of Filth. Hoewel zij niet officieel lid van de groep is, nam zij regelmatig de vrouwelijke zangpartijen voor haar rekening. Behalve Cradle Of Filth heeft zij medewerking verleend aan diverse andere bands. Zo was Sarah de lead zangeres van Angtoria met wie zij 1 album, ‘God has a plan for us all’, op nam in 2008. Sarah was verder actief in bands als Covenant, Therion, Graveworm en The Gathering, de Nederlandse band met wie zij in 2002 meewerkte aan het album ‘Black Light District’.

Op 11-jarige leeftijd stond zij voor het eerst in de schijnwerpers in het Queen’s Theatre, maar niet veel later nam zij de stap van jazz naar punk, door als tweede zanger aan te treden in de formatie Mad Dog. Nadat zij op het podium werd bespuugd, realiseerde zij zich dat de punk-scene niet voor haar weggelegd was.

Nadat zij de punk vaarwel had gezegd, legde zij toe op het schrijven van eigen teksten en nam zij een demo op. Op 16-jarige leeftijd nam zij de stap in de richting van black metal en was zij hiermee voor het eerst te horen op het album Vempire or Dark Faerytales in Phallustein van COF onder haar alom bekende pseudoniem Sarah Jezebel Deva (een naam die aan haar gegeven was door frontman Dani Filth) uit 1996 en groeide haar naamsbekendheid gestaag. Door de jaren heen, begon COF echter steeds minder gebruik te maken van Sarah. Waar zij op Dusk and Her Embrace en Midian nog volop meedeed, werden haar op Thornography (maar met name op Godspeed on the Devil’s Thunder) slechts wat kleine zinnetjes toebedeeld. Haar discografie omvat echter een niet onaanzienlijk aantal albums en bands waaraan zij heeft meegewerkt.

RockMuZine feliciteert Sarah Jezebel Deva met haar 41ste verjaardag.

Mad Dog
1993 · Howling at the Moon
Cradle of Filth
1996 · Vempire or Dark Faerytales in Phallustein
1996 · Dusk and Her Embrace
1998 · Cruelty and the Beast
1999 · From the Cradle to Enslave
2000 · Midian
2001 · Bitter Suites to Succubi
2001 · Heavy, Left-handed & Candid
2002 · Lovecraft & Witch Hearts
2002 · Live Bait for the Dead
2003 · Damnation and a Day
2003 · Mannequin
2004 · Nymphetamine
2005 · Nymphetamine Special Edition
2006 · Thornography
2008 · Godspeed on the Devil’s Thunder
2000 · Her ghost in the fog
Covenant
1997 · Nexus Polaris
Tulus
1997 · Mysterion
Therion
1997 · Vovin
1999 · Crowning of Atlantis
2002 · Live in Midgard
Graveworm
1998 · Underneath the Crescent Moon
Mortiis
1998 · The Stargate
2001 · The Smell of Rain
Mystic Circle
1999 · Infernal Satanic Verses
The Gathering
2002 · Black Light District
Mendeed
2004 · From Shadows Came Darkness
Angtoria
2006 · God has a plan for us all
Diverse artiesten
2003 · Emerald / A Tribute to the Wild One (Thin Lizzy-tribute
2004 · Dead Can Dance Tribute / The Lotus Eaters
Sarah Jezebel Deva[bewerken]
2010 · A Sign of Sublime
2011 · Corruption of Mercy

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ