Druk bezochte Vintage gitaarshow (28-03-2015)

Facebookrssmail

De INTERNATIONALE VINTAGE GITAAR SHOW VEENENDAAL is een unieke gitarenbeurs die 2 keer per jaar in Veenendaal wordt gehouden en wordt georganiseerd met als doel een platform te creëren en een mogelijkheid te bieden om musici, verzamelaars en liefhebbers elkaar te laten ontmoeten en zaken met elkaar de doen.

Afgelopen zaterdag was het in de Veenendaalhal weer een gezellige drukte waar weer veel handjes van bekenden geschud werden en de nodige al dan niet sterke verhalen werden verteld.
Niet alleen een groot aantal oude maar ook nieuwe gitaren, basgitaren en andere snaarinstrumenten waren in de stand uitgestald, men kon ook de nodige gitaaronderdelen kopen zo ook gitaarversterkers en de belangstelling was erg groot.

Natuurlijk kon men zich weer vergapen aan heel dure exemplaren zoals een Gibson Les Paul Standard uit 1960 die het serieuze prijskaartje van 200.000 euro droeg

front IMGP1798

 

maar ook kon men leuke Japanse imitatiegitaren van weleer kopen voor een paar tientjes.

En tussen deze twee zit een uitgebreide partij van bekende modellen van Fender, Gretsch, Epiphone tot en met de handgemaakte exemplaren naar de Cigarbox gitaren die een grote rage zijn geworden sinds de populariteit van Bluesbard Seasick Steve.

Het vermoeden ging uit dat Sydney Zomerhuis met zijn, van een oude blokschaaf gemaakte, lapsteelgitaar of met zijn wasborgitaar in de prijzen ging vallen voor de meest bizarre gitaar maar uiteindelijk ging Peter Boelen er mee aan de haal met zijn Fender Stratocaster Jaguar, een met veel goud getransformeerde Strat met Jaguarmotiefje.

jaguar fotofoto © Mirjam Nievers

Anders Anderson uit Zweden was met zijn 1957 Gretsch 6120 de winnaar voor de meest authentieke Vintage gitaar.

Op zaterdag 26 september a.s. is er de najaarsbeurs met weer een nieuw aanbod van instrumenten en standhouders.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ